Vinen kommer fra et parcel, der ligger i forlængelse af Alvina Pernot og Philippe Abadies have, lige øst for Enseignières. Tæt og elegant med vægt på frugt i smagen, samtidig med at den bevarer friskheden. Et imponerende niveau for en Villages-vin.
Puligny-Montrachet er hjemsted for 17 Premier Crus og 4 Grand Crus. Kommunen ligger i Côte de Beaune mellem Meursault og Chassagne-Montrachet og er specielt kendt for sine hvidvine, som udgør størstedelen af de fremstillede vine. De kombinerer ynde med en veldefineret karakter og en bemærkelsesværdig koncentration. Rød Puligny-Montrachet er typisk opulent og kødfuld.
Pernot familien har gennem generationer holdt til i Puligny-Montrachet og er kendt for deres konsistent høje kvalitet. Alvina Pernot er fra den yngste generation af familien. Hun arbejdede tre år på Domaine Paul Pernot men er nu startet for sig selv i et lille hus i Puligny-Montrachet sammen med sin mand Philippe Abadie.
Deres store fokus er i Puligny-Montrachet, hvor de arbejder med et stigende antal af Premier og Grand Crus. Første årgang var 2018, og indtil 2021 lavede Alvina og Philippe vinen hos Domaine Paul Pernot, men de har nu fået bygget deres eget vineri, hvor de har bedre kontrol over vinfremstillingen. De har egne parceller - La Rue aux Vaches, Les Noyers Brets og La Rue de Bois - og resten af frugten køber de fra nogle af regionens bedste dyrkere. I kælderen arbejder de med temperaturkontrol, og de arbejder med flere typer lagringsmuligheder som glas, amphora og eg, og for hvert år prøver de endnu flere tiltag af, så de i sidste ende kan lave så præcise vine som muligt.
"We are looking to make wines with a bit more tension, so for example we chose the highest altitude parcel of the family's four plots in Les Folatières" - udtaler Alvina.
Alvina og Philippe holder på, at det meste arbejde skal laves i marken. Derfor lægger de et stort arbejde i at have så tætte relationer til de dyrkere, som de køber frugt fra. Det er vigtigt, at disse dyrkere har de samme standarder, som Alvina og Philippe. Der lægges dog stadig meget vægt på arbejdet i vineriet. "There's nothing minor during vinification - everything matters. Each tiny detail makes the difference between an average wine, a good wine and an excellent one," forklarer Alvina.
Bæredygtighed er en central filosofi hos Alvina Pernot. Næsten al arbejde udføres i hånden. De undgår brug af sprøjtegifte og prøver også biodynamiske metoder af. Tilsætning af svovl holdes på et minimum.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Alvina Pernot siden 2022.
Vinene sælges som allokation. Kontakt din sælger for at høre mere.