Hautes Côtes de Nuits er en regional appellation, der ligger parallelt med Bourgognes "Côte des Grands Crus". appellationen dækker området, der ligger på skråningerne over, og vest for, Chambolle-Musigny i nord til grænsen af den nordlige del af Corton-skoven mod syd.
Vinmarkernes højere beliggenhed (300 til 400 m.o.h. i modsætning til mange af Cru’ernes 250 til 350 m.o.h.) betyder, at det i udfordrende år kan være svært at opnå fuldt modne druer, hvilket i sidste ende kan betyde mindre rigdom og kompleksitet i vinene. For at minimere påvirkningen af det køligere klima i højderne, er Hautes Côtes-vinmarkerne oftest plantet på syd- og vestvendte skråninger, der drager fordel af maksimal eksponering for solens varmeste stråler.
Hvidvinene byder på aromaer af frugter som æble, fersken, kvæde, citroner og til tider nøddeagtige toner, mens den karakteristiske smag er afbalanceret mellem friskhed og blød frugtighed med en frisk finish, ofte præget af noter af citron og tropisk frugt.
Rødvinene kendetegnes ved deres duft af sommerbær og lidt urtede toner, og smagen er kødfuld med frugt og sprøde, strukturerede tanniner. De fremstår ofte friske i smagen med lidt krydrede noter i finishen.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Didier Amiot siden 2024. Didier Amiot er både navn på vingård, ejer og vinmager. Han startede for sig selv i 2020. Didier er søn af Pierre Amiot, der grundlagde Domaine Pierre Amiot et Fils i 1951 i Morey-Saint-Denis i Côte-de-Nuits med parceller i Morey-Saint-Denis og Gevrey-Chambertin. Didier og hans bror, Jean-Louis, førte vingården videre fra deres far, før de i 2020 reorganiserede og dannede to nye vingårde: Didier Amiot og Amiot & Fils.
Didier har arvet ca. 3.1 ha, inklusive den eksklusive Grand Cru Clos de la Roche og Premier Cru Morets i Morey-Saint-Denis foruden et parcel i Gevrey-Chambertin.
Didier ønsker at lave vine, der til fulde udtrykker det terroir, de kommer fra. Han bruger delvist hele klaser til sine vine. Andelen afhænger af den specifikke vin, ligesom vinifieringen sker i en kombination af cement, eg (både ny og med alder) og ståltanke - også afhængig af den specifikke vin. Vinen filtreres ikke. I kælderen får Didier hjælp af konsulent Pierre Milleman, der også arbejder for DRC, Dujac og Gaja.
Familien har altid anvendt bæredygtige principper, og Didier er blevet økologisk certificeret med 2023 årgangen.