Unik og spændende, rig og kraftig enkeltmarks Saumur Blanc. Bouquet’en er kompleks med ristede noter, smør og et strejf af tørret abrikos. Smagen er rig og koncentreret, velafbalanceret og harmonisk med nuancer af honningfrugter, hasselnødder og valnødder. 100% Chenin Blanc. Idéel til skaldyrsrisotto, fisk med "Beurre Blanc”, crèmede retter med lyst kød og et stykke skimmelost.
Clos Saint-Florent ligger 44 meter over Loire-floden og mindre end 1 km. derfra. Druerne kommer fra vinstokke, der vokser i sand og kalkholdig jord. Druerne håndhøstes og presses i pneumatisk presse. Vinen gærer og lagrer i i alt 12 måneder hovedsageligt på 228 liters franske egetræsfade fra Bourgogne med jævnlig omrøring af bærmen. Fadene består af en kombination af delvist nye fade (22%) og delvist 1-, 2-, 3- og 4-års fade. Det endelige blend er lavet af en kombination af de bedste fade.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Maison Langlois siden 2024. Maison Langlois er en specialist i Crémant de Loire. De holder til i Saumur i Loire og er et af de historiske Crémant de Loire huse og et referencepunkt til vinen. Det hele begyndte i 1885 med Édouard Langlois og hans hustru Jeanne Chateau, der grundlagde vingården mhb. på at skabe uimodståelige udgaver af Crémant de Loire, og de har i dag opnået et ry som en af de seriøse producenter af Crémant de Loire. Champagnehuset Bollinger var så imponeret over kvaliteten af Langlois' mousserende vine, at de slog sig sammen med Langlois i 1973. Siden da er flere mindre vinhuse i Loire kommet under paraplyen - og sidst med Sancerre-specialisten Hubert Brochard fra Chavignol.
Langlois laver vin fra 62 ha. marker spredt over Saumur, hvor jordbunden er kalk og vejret tempereret med indflydelse fra Atlanterhavet. Bæredygtighed og socialt ansvar er meget vigtigt for dem, og siden 2000 har de været medlem af foreningen Terra Vitis, som er fortalere for ansvarsfuld vindyrkning. De forventer økologisk certificering af deres druer fra 2025. Da der indgår reservevin i deres Crémanter, går der en del år, før de bliver certificerede.