This website requires JavaScript.

Crémant

Fransk Mousseux lavet på Champagne metoden i områder uden for Champagne, bl.a. Alsace , Bourgogne , Loire , Bordeaux , Limoux og Die. I 1991 blev Crémant de Luxembourg føjet til. Crémant blev indtil 1993 brugt til Champagne med lidt mindre tryk end de normalt 5-6 bar, men i dag er Crémant mousseux med fuldt tryk på boblerne i særlige ” appellation controlée” områder. Kravene varierer fra område til område, men er generelt identiske med Champagne, bl.a. skal vinen lagres på flaske mindst 9 måneder (mod 12 i Champagne). Druerne i Bourgogne er Pinot og Chardonnay som i Champagne (dog tillades Aligoté og Gamay også), mens Alsace tilllader Pinot Blanc og Chasselas . Presningen skal være nænsom, i reglen maximalt 100 liter most fra 150 kilo druer. Udbyttet er ret lavt -maximalt 65 i Bourgogne, 80 i Alsace mod tæt på 100 i Champagne.

Relaterede produkter

Frankrig

Crémant d'Alsace Extra Brut, Domaine Henry Fuchs. økologisk

Vinavisen
Decanter 90 / 100

Frankrig

2019 Aligoté, Marchand-Tawse

Frankrig

2014 Rully, Grand Vin, Bouchard Père et Fils

Tim Atkin 91 / 100
Bettane&Dessauve 15 / 20

Ikke på lager

Frankrig

2016 Rully, Marchand-Tawse

Frankrig

2017 Bourgogne Aligoté, Camille Giroud

Frankrig

2018 Bourgogne Aligoté, Confuron-Gindre

Jyllands Posten 91 / 100

Frankrig

2020 Bourgogne Aligoté Marechaux, Domaine Chavy-Chouet

Frankrig

2018 Bourgogne Aligoté, Domaine Chavy-Chouet

CellarTracker 90 / 100
Vinous 88 / 100

Ikke på lager

Frankrig

2020 Aligoté, Marchand-Tawse

Jyllands Posten 91 / 100

Frankrig

Crème de Cassis, Caves des Hautes Côtes, Beaune