Vinen er et flot blend af forskellige druer og terroirs fra Gigondas, der afspejler harmonien mellem druerne og de forskellige terroirs, og som på bedste vis udtrykker, hvordan hvid Gigondas skal smage. Den er karakteriseret af en fantastisk mineralitet, friskhed og struktur med en kompleks og lang smag med delikate nuancer af citrus, hvide blomster og saftig abrikos.
Drue-sammensætningen er 70% Clairette, foruden 25% fordelt ligeligt mellem Marsanne og Roussanne, samt 5% Viognier. De kommer fra de mere solrige marker omkring landsbyen Gigondas, der ligger i 300 meters højde. Markerne vender lidt atypisk mod nord-vest, men det drager druerne nytte af ved at modne langsomt og beholde friskheden.
Druerne høstes i hånden. Clairette lagrer i en kombination af egefade og amphora'er for at beholde de fine tanniner og forfine strukturen fra det kalkede terroir. Marsanne, Roussanne og Viognier lagrer på ståtanke for at bevare renheden og friskheden i frugten.
Hvide vine fra Gigondas blev ophøjet fra almindelig "Côtes du Rhône" niveau til Gigondas AOC / Cru-status fra høsten i 2023, og Pierre Amadieus første årgang af vinen i 2023 vandt guld ved Concours Général Agricole 2024.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Pierre Amadieu siden 1986. Pierre Amadieu er det store navn i Gigondas, som siden 1929 og i tre generationer har opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området. Hans ambition er at skabe klassisk Gigondas, som har mineralitet såvel som kraft: "I want elegant wines endowed with a good freshness and a pleasant fruity taste respecting familial tradition and appellations’ typicity."
Huset har gennem mange år lagt vægt på de miljø-fokuserede principper med respekt for naturen og det, den giver os, og fra 2023-høsten er alle Pierre Amadieus vine fra appellationen Gigondas certificeret økologisk.
Med årene er huset også begyndt at lave vin fra andre Rhônedistrikter som Vacqueyras, Vinsobres og Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône. Med disse vine er Pierre Amadieu kommet i mål med ønsket om at kunne tilbyde et bredt sortiment af vine i klassisk stil fra en stor del af Rhône.
Parker siger bl.a. om domainet: "Readers looking for solid value, as well as good typicity, from the Southern Rhône should check out the releases from Pierre Amadieu... they always deliver plenty of pleasure and are reasonably priced."