En utroligt indbydende og frisk vin med duft af banan og modne pærer, der går igen i den lange smag, der perfekt afbalanceres af mineralitet og en frisk syre. Servér til lettere kødretter og fiskeretter med hvid sauce.
Druerne kommer fra det bakkede område Roncà, på skråningerne af de to udslukte vulkaner, Calvarina og Crocetta, øst for Soave. Druerne presses nænsomt og gærer ved 13 grader for at bevare aromaen. Vinen ligger først 3 måneder med gærresterne på ståltanke og får en ugentlig omrøring og efterfølges af min. 45 dages flaskelagring inden salg.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Dal Cero siden 2017. Augusto Dal Cero grundlagde Soave-vingården lige øst for Verona i 1934. Han købte et unikt stykke land i kommunen Roncà, der er domineret af to uddøde vulkaner, Crocetta og Calvarina, på grænsen mellem Verona og Vicenza. Jorden er rig på basalt samt grå og sort tuf / hærdet vulkansk aske, og vinmarkerne blev anlagt i terrasser på vulkanernes skråninger op til 450 m.s højde. Soave-vinene laves på den traditionelle drue Garganega.
Klimaet er tempereret, og nat- og dagstemperaturer varierer meget i løbet af året. Dette - sammenholdt med den kølige luft, der strømmer ned fra Alperne - har positiv indflydelse på vinene og er med til at give markante og velsmagende vine, der både har dybde og en klar, sprød stil.
Valpolicella-vingården, kun få km. fra Soave, er af nyere dato med vinifikationsfaciliteter planlagt af de fire i 3. generation, som laver vinene og signerer etiketterne på deres værk. Den ligger sydvendt på skråning i terrasser i ca. 300 m.s højde. Nærheden til Gardasøen sikrer et mildt klima, og konstante milde vinde tørrer hurtigt druerne efter nedbør. Jorden er hvid limsten, sort vulkansk jord og en blanding af de to. Rygraden i vinene er de traditionelle druer Corvina, Rondinella og Molinara.
Vinene fremstilles bæredygtigt efter økologiske principper så naturligt som muligt og uden brug af nogen form for kemikalier. De er ikke certificerede, men husets filosofi er at holde naturen i balance og beskytte organismerne i jorden for at opnå sunde og stærke druer, som giver bedre vin.