Sprælsk og livlig vin, præget af sit ret kølige klima. Aromatisk med citrus, lime, kamilleblomst og mineraler fra granitundergrunden samt en frisk syre. Lavet til "alt godt fra havet": fisk, østers, rejer, muslinger og gerne bløde oste.
Efter håndhøst af druer fra gammel aflejringsjord over eroderet granit udblødes mosten koldt i seks timer før en lang gæring ved kun 16 grader. Vinen lagrer fire mdr. med faststofferne fra gæringen og jævnlig omrøring. 10% lagres i egefad.
Vina Nora er en af de lidt større producenter i Rias Baixas med 16 ha. egne marker i terrasser ned mod floden Minho. Man har også druekontrakter med flere små dyrkere i et område, der er meget opsplittet i små parceller. Ejendommen ligger i underområdet "Candado do Tea", som er den del af Rias Baixas, der er længst væk fra Atlanterhavet og har væsentligt mindre regn end de mest kystnære dele. Da hele området er frodigt, grønt og ret fugtigt, er vinstokkene opbundet pergola-agtigt som et "tag" på høje pæle for at sikre maksimal solpåvirkning og mindre fugt. Det er især vigtigt at bestemme, hvilken mængde blade der skal fjernes, for at give den rette solpåvirkning af druerne, og at vælge det høsttidspunkt, der er optimalt for modenhed, og alligevel undgå efterårsregnen.
Druerne håndhøstes og vinen får lang kontakt med resterne fra gæringen for at give mere dybde og nuancer men stadig bevare druens livlige, syresprællende karakter i alle udgaver. Under halvdelen af produktionen sælges under Nora-navnet.
Rias Baixas "de nedre floder" er en relativt ny appellation fra 1988 på nordsiden af Minho-floden, der ligger i det fjerne Galicien med Atlanterhavet på sin vestlige side og grænsen til Portugal mod syd. Området tegnes af Albarino druen, som står for ca. 90% af beplantningerne. Den hører hjemme her og trives i det atlantiske klima med forholdsvis megen regn, hvor nærheden til floden og Golfstrømmen modererer stærke udsving i vejret. Vinene er blevet mere kendte og populære med årene, og der er nu ca. 3500 ha. vin i regionens fem underområder. Druen er ganske aromatisk, men på en kølig og letbenet måde i de fleste udgaver, hjulpet af et naturligt højt syreniveau. Den lader sig, med succes, vinificere både luftigt og elegant i stål, og bredere og fyldigere med fadlagring.