En i særklasse stor Châteauneuf-du-Pape med krop, muskler og kompleksitet, som dog samtidig formår at fremstå elegant. Le Vieux Donjon laver blot én rød og én hvid Châteauneuf-du-Pape, så al fokus er koncentreret på at lave disse to vine, af så høj kvalitet som muligt.
Domænet har 14 hektar plantet med henholdsvis Grenache, Syrah, Mouvèdre og Cinsault til deres rødvine, og blended på den røde er altid: 75% Grenache, 10% Syrah, 10% Mourvèdre, 5% Cinsault. Derudover ejer de også en enkelt hektar, som er beplantet med Rousanne, Grenache Blanc og Clairette, som benyttes til deres mere sjældne hvide Châteauneuf-du-Pape. Gennemsnitsalderen for domænets vinstokke er over 50 år, men faktisk er 33% af vinstokkene mere end 100 år gamle. De røde druer afstilkes inden vinifikationen, der foregår i traditionelle betontanke. Alle druer gærer sammen med undtagelse af Mouvèdre, som vinificeres i en tank for sig selv. Der laves i alt ca. kun 50.000 flasker vin fra Le Vieux Donjon.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Le Vieux Donjon siden 1999. Domænet har 14 hektar plantet med henholdsvis Grenache, Syrah, Mouvèdre og Cinsault til deres rødvine. Derudover ejer de også en enkelt hektar, som er beplantet med Rousanne, Grenache Blanc og Clairette, som benyttes til deres mere sjældne hvide Châteauneuf-du-Pape. Gennemsnitsalderen for domainets vinstokke er over 50 år, men faktisk er 33 % af domainets vinstokke mere end 100 år gamle. De røde druer afstilkes inden vinifikationen, der foregår i traditionelle betontanke. Alle druer gærer sammen med undtagelse af Mouvèdre, som vinificeres i en tank for sig selv. Der laves i alt ca. kun 50.000 flasker vin fra Le Vieux Donjon.
De mest kendte vine fra det sydlige Rhône kommer fra Châteauneuf-du-Pape. Her må man benytte 18 forskellige druer, men størstedelen af Châteauneuf er beplantet med Grenache. Vinene fra Châteauneuf-du-Pape er ofte kraftige og frugtige med et helt fantastisk lagringspotentiale. Châteauneuf-du-Pape er fordelt på 3200 hektar, hvor der er forskelligt terroir, alt efter hvor man befinder sig. Mange steder ser man store rullesten i markerne. De opsuger varmen fra solen i løbet af dagen og frigiver den i løbet af aftenen, hvilket hjælper til en perfekt modning af druerne. Den kraftige mistralvind, der indimellem blæser fra nord direkte ned over Rhônedalen, er med til at tørre druerne efter regnvejr og dermed forhindre skimmel og andre angreb på vinstokkene.
"Along with a small handful of other estates, I consider Claire Michel’s le Vieux Donjon at the top of the heap when it comes to classic, age-worthy and traditionally made Châteauneuf du Papes." - har Parker udtalt.