Her er fokus en vin med åben frugt, der kan drikkes tidligt. Rig aroma af små mørke bær vælter op af glasset med noter af peber og kryddernellike, ikke mindst helt ung. Den er sømløst bygget med delikate, modne tanniner og nærmest sprælsk frugt. Bredt anvendelig vin med åbne arme og stor charmefaktor.
Druerne fra vinstokke op til 25 år er høstet 6.-15- september og gæret 15 dage delvis i cementtank, delvist i store trækar med 20% hele klaser. Vinen lagrer 30% i barriques brugt 2-5 år, 70% i store træfade i 11 mdr. Navnet refererer til vinens imødekommende smag, der gør den velegnet til at drikke med det samme.
Emmanuel Darnaud har trådt sine vinøse barnesko hos den velrenommerede Hermitage dyrker Bernard Faurie. Udover at have haft den bedste læremester fik han også datteren med hjem, da han startede for sig selv i 2001. Han startede med 1,5 ha. og har nu 15 ha. i Crozes Hermitage plus 1,7 ha. i Saint Joseph på højre bred, han købte af sin svigerfar i 2010.
"The young Emanuel Darnaud is unquestionably one of the most talented winemakers in Crozes Hermitage. I'd call him a rising superstar, but I think he's already there." - udtalte Jeb Dunnuck dec. '19.
Hans Crozes Hermitage omfatter 21 parceller i Roche-de Glun lige syd for Tain l'Hermitage, Pont-de-l'Isere området i gaflen, hvor Rhône og Isère bifloden løber sammen, og i Mercurol øst-sydøst for byen. Alle er præget af meget stenede gletcheraflejringer med højt mineralindhold. Saint Joseph området strækker sig næsten 60 km. nordpå, men Darnaud's parcel er ved Maures lige overfor Crozes Hermitage, hvor jorden er granit.
Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er NordRhône.