This website requires JavaScript.

Most

Den saft, som presses af vindruer, ofte også med rester af skind, stilke mv, der indgår i gæringen, hvor most bliver til vin. Ca. 90% af indholdet i most er sukker, der gærer til alkohol -ca. 16,5 g sukker for hver procent ekstra alkohol. De resterende 10% er syrer, ioner mv, som har betydning for vinens aroma , smag og længde -i ét ord kvalitet. Vinens potentielle alkohol procent afgøres af indholdet af sukker i mosten, som bestemmes ved måling med refraktometer eller hydrometer. Måleenheden er i Europa og Australien mest Baumé, mens Tyskland mest bruge Oschslé. Brix bruges i USA og ofte også i Australien. Baumé Brix Oechsle % alk. 10 18,0 75 10 11 19,8 84 11 12 21,7 93 12 13 23,5 101 13 14 25,3 110 14 15 27,1 119 15 Indtil for få år siden var mostens sukkerindhold altafgørende for, hvornår man startede vinhøsten, men i dag er erkender mange, at druens fysiologiske modenhed er lige så vigtig, hvis ikke vigtigere. Dvs. at druen ikke kun skal have nok sukker, men også virke moden. F.eks. kan druer i Champagne eller Tyskland være fuldmodne -fysiologisk- selvom mosten kun har potentiel alkoholprocent på 9 eller 10, mens en vin med 13% alkohol i Australien eller Chile kan have “grønt” præg, fordi druerne simpelthen ikke er modne -fysiologisk- trods mostens høje sukkerindhold.

Relaterede produkter

Frankrig

2018 Chablis, William Fevre

Ikke på lager

Italien

2021 Tramin T Bianco, Cantina Tramin, Dolomiti IGT, Sydtyrol

130,00 DKK Pr. Stk.

Frankrig

2019 Crozes-Hermitage Mise en Bouche, Domaine Emmanuel Darnaud

Chile

2014 Matetic Syrah, EQ, San Antonio

Tim Atkin 95 / 100
Descorchados 92 / 100
250,00 DKK Pr. Stk.

Frankrig

2021 Loubié Rosé, Côtes du Rhône Villages Séguret, Domaine de Mourchon

160,00 DKK Pr. Stk.

Frankrig

2017 Chablis, William Fevre

Chile

2015 Matetic Syrah, "Corralillo", San Antonio

Descorchados 92 / 100
Tim Atkin 91 / 100
170,00 DKK Pr. Stk.

Frankrig

2018 Chablis, William Fevre, 1,5 l.

Frankrig

2019 Chablis, William Fevre