Fyldig Barbera d'Alba med generøs smag i meget autentisk stil. Rig frugt med præg af ribs og blomme. Druens karakteristiske vinsyre er perfekt afstemt af fadlagring. Meget alsidig vin. Til svinekam og gryderetter med svine- og kalvekød, krydret lam samt kraftige pastaretter. Druerne er fra 3 ha. ældre vinstokke på mergelholdig, vestvendt skråning. Druerne gærer i ståltank og vinen lagres i store træfade, som mildner druens høje vinsyreniveau.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Reverdito siden 2010. Michele Reverdito overtog domænet fra faderen i 1999, en vingård på nu 22 hektar i la Morra og nabokommuner, som årligt leverer ca. 70.000 fl. Han får i kælderen hjælp af søsteren Sabina og i vinbjergene af far Silvano og moderen Maria. Metoderne er bæredygtige - her bruges ikke insektgifte, pesticider eller kunstgødning. Michele var primus motor i det lokale projekt "Green Experience": Brug af naturgødning, skadedyrsbekæmpelse ved brug af teknikker der forstyrrer deres forplantning, spredning af gavnlige insekter, der fremmer bestøvningen, og beskyttelse af den naturlige fauna. Mere end 70 dyrkere er nu tilknyttet dette projekt.
"Vi er dyrkere før producenter" siger Michele, og vi går efter elegance, raffinement og genkendelighed. Vine fra enkeltmarker skal udtrykke, hvor de kommer fra og vinificeres derfor forskelligt. Arbejdet i kælderen er ellers helt traditionelt med ståltanke og en masse gamle "botti", træfade på 40 - 50 hl.
Det, der udmærker domænet, er en balance i vinene, der både tilgodeser druekaraktererne og samtidig har en tilgængelig frugtighed, som giver selv Barolo'er fra enkeltmarker et meget bredt drikkevindue. De kan udvikle sig meget men giver allerede meget som ret unge. Gambero Rosso skriver: "Reverdito tilbyder karakter og dybde i vine til særdeles rimelige priser".