Barolo med tætpakket duft med dejlig sødme, kirsebær, lakrids, chokolade og savsmuld. Smagen er saftig men samtidig koncentreret med en frisk mundvandsdrivende syre; fin og kompleks med ret blød frugtstil for druen og noter af urter, skovbund og peber. Den er fast bygget, men tanninerne er finkornede, og vinen giver meget allerede som ung men kan også lagres. Dette er Reverditos bud på, hvordan en moderne Barolo skal smage. Den vil klæde braiseret kalvekød, andesteg, svinekam, gnocci med italienske pølser eller en og svamperisotto.
Druerne kommer fra forskellige vinmarker i Barolo-området: 60% fra La Morra, og de resterende 40% fra Verduno, Monforte og Serralunga. Her vokser vinstokkene i kalk på vestvendte skråninger i 270 - 400 meters højde. Druerne undergår streng sortering og udblødes længe før og under gæringen. De vinificeres i store 52 hl franske egetræskar og udbløder i alt 70 dage, inden vinen lagrer 24 måneder på store runde 50 hl franske egetræsfade, med eg fra Tronçais-skoven. Vinen klares og filtreres ikke.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Reverdito siden 2010. Michele Reverdito overtog domænet fra faderen i 1999, en vingård på nu 22 hektar i la Morra og nabokommuner, som årligt leverer ca. 70.000 fl. Han får i kælderen hjælp af søsteren Sabina og i vinbjergene af far Silvano og moderen Maria. Metoderne er bæredygtige - her bruges ikke insektgifte, pesticider eller kunstgødning.
Michele var primus motor i det lokale projekt "Green Experience": brug af naturgødning, skadedyrsbekæmpelse ved brug af teknikker der forstyrrer deres forplantning, spredning af gavnlige insekter, der fremmer bestøvningen, og beskyttelse af den naturlige fauna. Mere end 70 dyrkere er nu tilknyttet dette projekt. "Vi er dyrkere før producenter" siger Michele, og "vi går efter elegance, raffinement og genkendelighed. Vine fra enkeltmarker skal udtrykke, hvor de kommer fra, og vinificeres derfor forskelligt." Arbejdet i kælderen er ellers helt traditionelt med ståltanke og en masse gamle "botti", træfade på 40 - 50 hl.
Det, der udmærker domænet, er en balance i vinene, der både tilgodeser druekaraktererne og samtidig har en tilgængelig frugtighed, som giver selv Barolo'er fra enkeltmarker et meget bredt drikkevindue. De kan udvikle sig meget men giver allerede meget som ret unge. Gambero Rosso skriver: "Reverdito tilbyder karakter og dybde i vine til særdeles rimelige priser".