Vinen er særlig delikat med elegant aromatisk kompleksitet, rig på blomsterdufte, frugtig og
krydret. Den har en imponerende fyldig og balanceret smag med frugt, krydderier og et strejf af balsamico.
Druerne høstes i hånden og undergår en streng udvælgelse både i marken og senere på sorteringsbånd i kælderen. Vinen gærer i kar uden temperaturkontrol og kommer siden til kælderen, hvor to statuer af kinesiske krigere med stift blik overvåger den dag og nat i 12 måneder mens den lagrer "sur lie". Herefter lagrer vinen yderligere 12 måneder på
flaske før salg.
Giordano Emendatori grundlagde huset Mara (opkaldt efter sin kone) i år 2000, og fik dermed realiseret sin livsdrøm om at producere fantastisk vin. Valgt faldt på druen
Sangiovese, og der gik 5 år, før de kunne plante vinstokkene. Fra begyndelsen lagde huset vægt på de holistiske principper inden for vindyrkning.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Tenuta Mara siden 2017. Tenuta Mara er ikke en almindelig vingård men en kompleks og komplet organisme, som vokser og lever til årstidernes rytmer. Her bliver alle fem sanser vakt. Vingården drives biodynamisk (Demeter certificeret), og arbejdet med vinen kombineres med passionen for musik, kunst og liv og skaber dermed en helhed.
Fra man kommer ind på vingården lægger man mærke til de store kunstværker, som passer harmonisk til stedet. I markerne gror vinen til toner af Mozart; musikkens rytmer er vigtig og regulerer årstiderne og livscyklusen, mener man hos Mara. 7
hektar er plantet med
Sangiovese og det perfekte økosystem inkluderer 700 fuglereder, 50 kasser til flagermuse, 5 ynglesteder til insekter og 3 hestestalde.