Det er ikke så ofte, at vi får besøg fra Bordeaux, så derfor var det en ekstra god oplevelse, da Jon Reeves (salgsdirektør i Bordeaux Crus et Vins) lagde vejen forbi Erik Sørensen Vins butik i Hellerup. Besøget bød på 4 store vinoplevelser, der på bedste vis mindede indkøbschefen, butikschefen og vinkonsulenten om, at klassisk Bordeaux holder hele vejen.

Smagning af Bordeaux

Indkøbschef Peter Springsborg fortæller her om besøget og vinene fra smagningen:

“Vi startede dagen med en smagning med vores gode  kollegaer Henrik (butikschef) og Mikael (vinkonsulent) i butikken på Bernstorffsvej. Her havde Jon udvalgt at smage 4 vine, som alle repræsenterer Bordeaux på bedste vis.

Det er ikke ofte, at vi får besøg fra Bordeaux – selvom vi i den grad elsker at drikke og sælge disse klassiske vine – så det var super dejligt at se reaktionerne hos os alle til smagningen. Her blev vi atter mindet om, hvor klassisk og flotte disse vine er ud fra pris/kvalitet. Der var stor enighed om, at vinene faktisk over-performer langt dyrere vine fra andre områder. Kvaliteten og den klassiske stil passer generelt godt til det danske markeds smag, og vinene her er ovre i den lidt kraftigere/tungere stil, som vil være glimrende til det forestående efterår og vinterperioden, som vi så småt bevæger os hen i mod.

 

Her er tale om vine, der er meget personlige i deres stil/udtryk og alle meget flotte at gå til lige nu.

Bordeaux

Château Beauvillage, Médoc, 2016

Første vin vi smagte var Château Beauvillage, Médoc 2016, som stod knivskarp og ren i klassisk Medoc stil. Meget åben og drikkemoden at gå til. En vin, der har den umiddelbare, ret bløde frugtsaftighed fra Merlot i god balance med Cabernet Sauvignons struktur og sprøde tanniner. Udover frugttoner som blåbær, solbær og hindbær kan underskov, peber, cedertræ og en lille ristet tone fra egefadene være hyppige associationer.

Vimières, Haut Médoc, 2015

Næste vin var Vimières, Haut Médoc 2015, som lige er et skridt op. Her mere finesse og kraft. “Arketypisk cab-domineret vin med grønkrydret, grafittet solbær i næse og mund samt velkalibreret fadkrydderi. Smagen er ren og rank og bibringer vinen god balance, godt hjulpet af et salt nap fra frugtsyren og et velafstemt tanninbid” – skrev JyllandsPosten om vinen.

Du Moulin, Haut-Médoc, 2019

Endnu en Médoc og dejligt med Du Moulin, Haut-Médoc 2019, som ingen af os havde smagt i lang tid. Der var mærkbar enighed om, at nu havde vi stor vin i glasset. Vinen er relativt ung (2019er), men hold op hvor stod den skarpt og åbent i glasset allerede nu – naturligvis grundet den gode årgang 2019, men vi var alle meget imponerede over, hvordan ejer José Sanfins (daglig leder af Cantenac Brown) formår at lave en ultra elegant og især fint balanceret vin, som viser storhed i saft og kraft, men på fineste vis ekstremt velafbalanceret og kombineret med ultra flot fadlagring, som bidrager med meget skønne ristede (kaffe)toner. Vi var alle stærkt begejstrede over denne vin, og der var stor enighed om, at man godt nok skal lede langt efter tilsvarende kvalitet i glasset, når sammenlignet med andre områder.

Vimières “le Tronquera” Margaux, 2018

Sidste vin i glasset var Vimières “le Tronquera” Margaux. Vinen er lavet af den berømte vinmager Boissenot, som har Vimières som sit eget lille hyggeprojekt. Det unikke ved denne vin er, at den er 100% Merlot fra 70 år gamle vinstokke på 0,45 hektar (kun 1200 fl. lavet), dybt grus på parcel ved Paveil de Luze, blot et stenkast fra parcel ejet af 1.Cru Margaux. Der er ingen tvivl om, at vi har med stor Bordeaux at gøre, meget dyb koncentreret moden frugt og kraft men med meget fin finesse og blødhed. En vin, der er skøn nu men med kæmpe lagrings potentiale på sigt.

Sjældent har vi smagt kun 4 vine, hvor vi alle stod tilbage med en fornemmelse af at være blevet ”vækket op”. Vi bør i den grad huske at drikke og sælge mere klassisk Bordeaux, som disse 4 vine, til vores gode kunder, for der er utrolig mange spændende vinoplevelser fra de kanter.

Vil du vide mere om Bordeaux sortimentet? Kontakt din vinkonsulent fra Erik Sørensen Vin på vin@eriksorensenvin.dk, tlf. +45 43 46 99 00. Du kan også gå på opdagelse i Erik Sørensen Vins butik eller på www.eriksorensenvin.dk.