This website requires JavaScript.

Grill & vin

Gode råd – når du skal vælge grillvin

Det er sommer. Der skal gang i grillen, og der skal selvfølgelig god vin til. Men hvordan vælger du den rigtige grillvin, der kan matche grillsmagenes mange forskellige udtryk (f.eks. sødme, karamellisering, krydderier, og røgnoter)?

Valget af en velegnet grillvin bør lande på en vin med god saft og koncentration men med en friskhed og en vis syre.

Dette gør sig gældende, både om du vælger rødvin, hvidvin eller rosévin til maden, da vinen skal kunne smages igennem grillsmagenes mange udtryk. Spiser du udendørs, bør du afholde dig fra at ofre de helt store formuer på vinen, da de mange duftindtryk fra naturen vil overdøve store nuance- og finesserigdomme i store vine. Rykker du indendørs, når der skal spises, er der ikke noget til hinder for at ofre mere på vinen, men hold dig gerne til de kraftigere vine med koncentration og syre. Rosévine med struktur – her specielt rosé fra Rhône – er ofte ganske velegnede som gennemgående vin til en grillaften.

Sæsonens grillvine

f0wrkzs11de


rcslka4wl1l38exkd38qfi3y8zhx779

xqum73lzkjo47jxyehpnnq


DKK 000,00

DKK 000,00

vusl46dnlqb


4zxpgk1atofet0shcqglmtsan4vr1uwuh

aqebsk9wqy5yt8ivqhfzr


DKK 000,00

DKK 000,00

awtes4zyo1u


u4bg0km63le8jacf68v3u44g29ykog08u

mlhelerouahm7cn6sqggdj


DKK 000,00

DKK 000,00

4ytdu32fd7n


nam374g41tefb6042m2oj1jqn26pfe

8814yzdld3up4uxlczk51


DKK 000,00

DKK 000,00

8z3h7m5eydq


e6zkretsp1qcfjhd0aimqv4hjg7j7av

30qr8rb058jobb9t8t7ly


DKK 000,00

DKK 000,00

2dcy42acsj3


0vr6tfubic3kem0866j6nii9ahlykew3q

4hz7evduapd4hskg69xtp6


DKK 000,00

DKK 000,00

Rødvin til den gode grillede bøf med BBQ

Til grillet okse- og svinekød, hjemmelavet burger, krydrede grillpølser o.lign. er det specielt vine på druer som Grenache, Syrah/Shiraz, Mourvèdre og Carignan, der gør sig godt. Det er vine, som du specielt finder i både Côtes du Rhône og Languedoc-Roussillon i Frankrig, Nordspanien samt Australien. Fra Italien skal du kigge efter Ripasso, Valpolicella Superiore og Primitivo. Står menuen på grillet kylling, vil en velsmagende Beaujolais eller oversøisk Pinot Noir fra solmodne druer være et idéelt match.


Grillvin – 2020 En Long En Large et Travers, IGP Méditerranée, Famille Long, Frankrig

En direkte og meget venlig vin med en god portion mørke sprøde frugter i smagen, brændte noter og afrundede tanniner. Meget velafbalanceret og drikkemoden nu. Serveres ved 16 grader.


Grillvin – 2020 Beaujolais “Les Clos” Vieilles Vignes, Jean-Etienne Chermette, Frankrig

En varm og frugtig Beaujolais med finesse og blød, dyb bærsmag og cremet mundfornemmelse. Den har fået 6-8 mdrs. lagring på ståltanke for at bevare frugt og sprødhed. Servér kølig i store glas ved 14-15 grader.

Hvidvin til grillet fisk og sprøde grøntsager

Hvidvine, der er har lidt fedme i smagen på de internationale druer som Chardonnay, Riesling og Pinot Gris er idéelle match til det lyse kød kombineret med noter fra grillen. Herudover vil fadlagrede hvidvine på f.eks. den spanske Albariño-drue og italiensk Garganega (Soave) også gøre sig rigtig godt til grillet fisk og grøntsager.

 

Grillvin – 2020 Sileni Estates Chardonnay, “Cellar Selection”, Hawke’s Bay, New Zealand

Intens aroma og frisk med mellemfyldig ren, lang eftersmag. Frugtig med citrus og stenfrugt og et velkomment strejf af eg som ikke er dominerende. En vin i perfekt balance. Prøv den til grillet hvid fisk med masser af citron og en krydderurtecreme.

Grillvin – 2021 Sandstein Riesling, Gutswein Weingut Gysler, Rheinhessen, Tyskland

Elegant, delikat og luftig vin med kun 11% alkohol. Smagsrig men rank og letbenet i sit udtryk. Restsukker og vinsyre er på samme niveau: godt 8 g. / l. så udtrykket er absolut tørt. Spillende syre hele vejen. En fin forening af nærmest vægtløshed og en masse karakter.

 

Mad & Vin: Grillet Flap-meat med peberfrugt og grøn salat med mormordressing

Hent opskriften på grillet flap-meat med peberfrugt og grøn salat med mormordressing. Til retten anbefaler vi fransk rødvin i form af: Vacqueyras la Grangelière fra Pierre Amadieu. I næsen er der duft af skov og små røde frugter krydret med lidt vanilje. Smagen er saftig, harmonisk, rund og fyldig og slutter med krydderier og pebernoter. Nydes ung og inden for 5 år.

Flap-meat