Spanien
Andalucia
Andalusien, i den sydlige del af Spanien, har en betydelig tradition for vinproduktion, selvom det ikke har den samme internationale berømmelse som nogle andre spanske vinregioner som Rioja eller Ribera del Duero.
To af de mest kendte områder for vinproduktion i Andalusien er Jerez de la Frontera i vest og Montilla-Moriles i øst. Jerez de la Frontera er berømt for sin sherry, en forstærket vin lavet primært af Palomino, Pedro Ximénez og Moscatel-druer. Den unikke albariza-jord og det varme, tørre klima i området skaber et ideelt miljø for disse druer. Sherry gennemgår en speciel modningsproces kaldet “solera”, der giver den sin karakteristiske smag og stil.
I Montilla-Moriles-regionen dyrkes Pedro Ximénez-druer, der bruges til at producere en række forskellige vine, herunder tørre hvide vine, søde dessertvine og forstærkede vine. Regionen er kendt for sine varierede jordtyper og det varme klima, der er ideelt til dyrkning af disse druer.
Vinproduktionen i Andalusien tiltrækker mange besøgende hvert år, der ønsker at udforske områdets vinmarker, vingårde og kældre. Der tilbydes en række guidede ture, smagninger og arrangementer for besøgende, der ønsker at lære mere om Andalusiens vintraditioner og historie.