Gigondas med klasse og Pierre Amadieus signaturvin med god koncentration, dybe, karakter og friskhed.
En saftig og lækker vin med skøn
aroma, hvor du finder blommemarmelade, strejf af vanilje og saftige solbær. Det går igen i smagen, hvor det pakkes ind i bløde tanniner blandet med provencalske krydderurter (timian, laurbær og rosmarin) og lakrids og former en lang og
krydret pebret afslutning. Frugtfylde og elegance i smuk forening. Vinen udvikler sig, hvis den får masser af luft i glasset eller dekanteres. Druerne - 80%
Grenache, 20%
Syrah - høstes i hånden tidligt i oktober og vinen gærer i 30 dage for at få ekstra
aroma,
farve og
garvesyre. Vinen lagrer 12 måneder delvist i to år gamle tønder, delvist i store egefade, som runder vinen af. Perfekt til traditionel dansk julemad samt fyldige og sammenkogte retter.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Pierre Amadieu siden 1986. Pierre Amadieu er det store navn i Gigondas, som siden 1929 og gennem tre generationer har opbygget det største domæne i Gigondas med 137 ha. Intet er sparet, selv i de små detaljer. Jean-Pierre har en stor del af æren for, at Gigondas i 1971 fik egen
appellation. I dag ledes huset af 3. generation, Pierre, som også er præsident for alle vingårdene i området. Hans ambition er at skabe klassisk Gigondas, som har mineralitet såvel som kraft: "I want elegant wines endowed with a good freshness and a pleasant fruity taste respecting familial tradition and
appellations’ typicity.
Med årene er huset også begyndt at lave vin fra andre Rhônedistrikter som
Vacqueyras,
Vinsobres og Châteauneuf-du-Pape og Côtes du Rhône. Med disse vine er Pierre Amadieu kommet i mål med ønsket om at kunne tilbyde et bredt sortiment af vine i klassisk stil fra en stor del af Rhône.
Parker siger bl.a. om domainet: "Readers looking for solid value, as well as good typicity, from the Southern Rhône should check out the releases from Pierre Amadieu... they always deliver plenty of pleasure and are reasonably priced."
Gigondas er en af Rhône-dalens Cru'er - dvs. hvor byens navn står på etiketten i stedet for, eksempelvis, blot Côtes du Rhône. Byen blev et "Cru" allerede i 1971. Gigondas ligger op mod bjergryggen Dentelles de Montmirail, som begrænser mængden af sol på markerne om morgenen og dermed forlænger modningstiden af
Grenachedruen. Det giver mere
syre og friskhed til druen.
Rødvinene må indeholde op til 50%
Grenache og skal indeholde minimum 15% af
Syrah og/eller Mourvèdre. Vinen er ofte lidt fastere end ærkerivalen Châteauneuf-du-Pape, men i reglen af samme type. De bedste lagrer fremragende.
Gigondas er hovedsageligt en rødvins
appellation, men der produceres også en begrænset mængde rosévin. De hvidvine, producenterne fremstiller, må altså ikke kaldes for Gigondas, men i stedet for blot "Côtes du Rhône".