This website requires JavaScript.

Cava

Spansk mousserende vin, lavet efter champagne -metoden.Cava er i dag kontrolleret D.O. (spansk for AOC ), som dækker ikke alene kerneområdet Katalonien , men en stor del af Spanien , hvor der laves mousserende vin. 95% laves dog i Penedès området, dog ofte af druer hentet i andre områder. Cava betyder på katalansk kælder . Den årlige produktion er godt 240 millioner flasker (ca. 80% af Champagnes produktion). Freixenet leverer alene mere end 75% af al cava, med Codorniu -som var pioner for cava i 1870erne- på 2. pladsen. Ialt 270 huse laver cava, hvoraf kun 18 leverer mere end 1 million fl/år. Hoveddruerne er Perellada, Macabeo og Xarel-lo , men andre druer tillades, f.eks. Chardonnay og til rosé også Cabernet , Pinot Noir og Garnacha . “Méthode Traditionelle” (Tradicional) kræver andengæring på flaske , hvor vinen skal lagre med bundfaldet mindst 9 måneder (mod 15 for Champagne). Reserva og Gran Reserva skal lagre på flaske -ikke nødvendigvis hele tiden med bundfald – hhv. 18 og 30 måneder.

Relaterede produkter

Spanien

Canals Nadal Cava Brut, Penedès

Din VInguide 86 / 100

Spanien

2017 Canals Nadal, Cava Gran Reserva Brut Nature

Spanien

Canals Nadal Cava Semi Sec, Penedès

Spanien

2015 Muscàndia Gran Reserva Cava, 1,5 l.

Ikke på lager

Spanien

2014 Muscàndia Gran Reserva Cava, 1,5 l.

Spanien

2015 Muscàndia Gran Reserva Cava

Spanien

2018 Muscàndia Reserva Extra Brut Cava

Spanien

2016 Muscàndia Gran Reserva Cava

Spanien

2014 Muscàndia Gran Reserva Cava

Din VInguide 94 / 100
Ekstrabladet