This website requires JavaScript.

Cava

Spansk mousserende vin, lavet efter champagne -metoden.Cava er i dag kontrolleret D.O. (spansk for AOC ), som dækker ikke alene kerneområdet Katalonien , men en stor del af Spanien , hvor der laves mousserende vin. 95% laves dog i Penedès området, dog ofte af druer hentet i andre områder. Cava betyder på katalansk kælder . Den årlige produktion er godt 240 millioner flasker (ca. 80% af Champagnes produktion). Freixenet leverer alene mere end 75% af al cava, med Codorniu -som var pioner for cava i 1870erne- på 2. pladsen. Ialt 270 huse laver cava, hvoraf kun 18 leverer mere end 1 million fl/år. Hoveddruerne er Perellada, Macabeo og Xarel-lo , men andre druer tillades, f.eks. Chardonnay og til rosé også Cabernet , Pinot Noir og Garnacha . “Méthode Traditionelle” (Tradicional) kræver andengæring på flaske , hvor vinen skal lagre med bundfaldet mindst 9 måneder (mod 15 for Champagne). Reserva og Gran Reserva skal lagre på flaske -ikke nødvendigvis hele tiden med bundfald – hhv. 18 og 30 måneder.

Relaterede produkter

Europas mousserende vine, smagekasse med 6 flasker

1.390,00 kr. Normalpris

Spanien

NV Muscàndia Balsam Brut

Din VInguide 90 / 100

Spanien

Cava Semi Sec, Canals Nadal, Penedès

Spanien

2021 Cava Extra Brut Reserva, Muscàndia

Spanien

Cava Brut, Canals Nadal, Penedès

Din VInguide 86 / 100

Spanien

2021 Cava Brut Reserva Rosé, Pinot Noir, Muscàndia

Spanien

2016 Cava Brut Gran Reserva, Muscàndia

Spanien

2018 Cava Gran Reserva Brut Nature, Canals Nadal

Spanien

2021 Cava Reserva, Brut Nature, Canals Nadal

Spanien

NV Muscàndia Balsam Brut

Ikke på lager

Spanien

2014 Cava Brut Gran Reserva, Muscàndia, 1,5 l.

Ikke på lager