This website requires JavaScript.

Champagne og mad

Champagne er en af de vine, som lettest lader sig kombinere med gastronomi. Ofte nydes Champagne som apéritif, og den fine syre og sprøde tøhed i en Brut Champagne er en perfekt appetitvækker.
 
Winston Churchill sagde: “Jeg drikker kun Champagne ved to lejligheder: Når jeg skal have bøf. Og når jeg ikke skal have bøf”.
 
I Danmark drikker vi mest Champagne en aften sidst i december, ofte til dessert, f.eks. en traditionel kransekage.Vi har overtaget denne tradition fra franskmændene, som også traditionelt drikker Champagne til søde spiser. Ofte endog Brut Champagne, hvor en Demi-Sec eller ” Gout Américain ” (dvs. med 40-50 g/l restsødme eller endog mere) ville være egnet.
 
Den gamle Churchill var måske ikke helt uhildet, idet han også var agent i England for Pol Roger Champagne. Men han havde en pointe -Champagne er meget mere end en apéritif…
 
God Champagne kan med den rette ledsager blive en himmelsk oplevelse. Her er et par gode råd:
 

Apéritif -måske med antipasti, canapéer o.l. EN ikke for gammel, ret let Champagne kan skabe balance og vil være så meget bedre end hvidvin til at trænge igennem de mange typer smag i en tapas eller canapé.
Østers -og Champagne. De fleste skaldyr er som skabt til Champagne. Havsmagen i østers harmonerer dog nok bedst med en let Champagne, typisk Blanc de Blancs , ikke for gammel (4-6 år eller endog yngre).
Caviar og Champagne -også en klassiker. Salater , gerne med “fyld” som svampe, serveres ofte som selvstændig ret. her er hvidvin udmræket, som også rosé, men måske kan en lidt blødere, ikke for gammel Champagne skabe den fineste balance. Undgå dog for meget eddike i dressingen, selvom Champagne ikke tager så meget skade af eddike som anden vin.
Fiskeretter med eller uden sauce -og Vintage Champagne. Laks har en kraftig smag og er lidt fed, mens lidt magre fisk, ikke mindst fladfisk ofte balanceres med sauce baseret på smør, og her kan en tør moden Champagne skære perfekt igennem og skabe stor gastronomi.
Vildt og kødretter -og Champagne. Her kan rødvin være perfekt, men også en gammel Vintage Champagne, både sent degorgerede udgaver og vine lagret uden bundfald kan være lige så gode, ikke mindst til retter med svampe,
Oste -og Champagne. Til camenbert og hvidskimmeloste og ikke for gamle faste oste er gammel Pinot -baseret Champagne perfekt.
Dessert -kun sød Champagne.

 
Find vores udvalg af champagne og andre mousserende vine her: Champagne og mousserende vine

Tilbud

Spanien

NV Muscàndia Balsam Brut

Din VInguide 90 / 100
160,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

NV Champagne Charpentier, Brut Tradition, Charly-sur-Marne

Berliner Wein Trophy
Vinavisen
400,00 kr. Normalpris

Frankrig

2022 Gigondas Romane Machotte, Pierre Amadieu Cru du Rhône

JamesSuckling 93 / 100
Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20
260,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2022 Grenache Noir V.V. Galhaud Pays d'Oc IGP

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 88+ / 100
Spritnyt
110,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

NV Crémant de Bourgogne Victorine de Chastenay, Blanc de Blancs Brut, Caves des Hautes Côtes

AltOmVin.dk
Vinavisen
200,00 kr. Normalpris

Frankrig

2022 Colombelle Sélection Blanc, Plaimont, Côtes de Gascogne IGP

Spritnyt
Spritnyt 88 / 100
75,00 kr. Pr. stk. v. køb af 6
85,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2022 Roulepierre Rouge, Côtes du Rhône, Pierre Amadieu

JamesSuckling 90 / 100
125,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2023 Tramin T Rosso, Cantina Tramin, Dolomiti IGT, Sydtyrol

150,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2023 Morillon Blanc, Jeff Carrel

170,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2020 Colombelle Sélection Rouge, Plaimont, Côtes de Gascogne IGP

70,00 kr. Pr. stk. v. køb af 6
90,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2023 Colombelle Sélection Blanc, Plaimont, Côtes de Gascogne IGP

75,00 kr. Pr. stk. v. køb af 6
90,00 kr. Pr. Stk.

Tyskland

2023 Sandstein Riesling, Gutswein Weingut Gysler, Rheinhessen

Spritnyt
Spritnyt 89 / 100
170,00 kr. Pr. Stk.