This website requires JavaScript.

Chaptalisering

Tilsætning af sukker før eller under vinens gæring med det formål at hæve alkoholprocenten. Metoden gør ikke vinen sød, men øger blot alkoholprocenten med 1 % (for hver 16,5 g sukker/liter). Meget populær i alle vinlande med koldt klima -og i kolde områder tillades det at øge alkoholprocenten med 1-2 % (dog undtagen Tysklands prädikatsweine). I dag bruges dog i stigende grad ikke sukker, men koncentreret druemost, som dog har samme virkning som roe- eller rørsukker. Opkaldt efter Chaptal, fransk biokemiker og landbrugsminister (1756-1832), som dog ikke opfandt metoden, men blot videreudviklede den og beskrev den i sine værker om vinproduktion.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 747, Extra Brut

Revue des Vins de France 94 / 100

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Champ Caïn Brut Récolte, Avize, 1,5 l.

Vinous 95 / 100

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Champ Caïn Brut Récolte, Avize

Vinous 95 / 100

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Corne Bautray, Dizy, 1,5 l.

Vinous 96 / 100

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Corne Bautray, Dizy

Vinous 96 / 100

Frankrig

2014 Champagne Jacquesson, Terres Rouges Extra Brut, Dizy

Vinous 96 / 100

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 743 Dégorgement Tardif Extra Brut

Vinous 94 / 100

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 748 Extra Brut, 1,5 l.

Vinous 94 / 100

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 748, Extra Brut

Vinous 94 / 100

Frankrig

2020 Morgon Les Micouds, Jean-Etienne Chermette

Vinstyrke2 ved Kim Bretov
Robert Parker 93 / 100