This website requires JavaScript.

Chaptalisering

Tilsætning af sukker før eller under vinens gæring med det formål at hæve alkoholprocenten. Metoden gør ikke vinen sød, men øger blot alkoholprocenten med 1 % (for hver 16,5 g sukker/liter). Meget populær i alle vinlande med koldt klima -og i kolde områder tillades det at øge alkoholprocenten med 1-2 % (dog undtagen Tysklands prädikatsweine). I dag bruges dog i stigende grad ikke sukker, men koncentreret druemost, som dog har samme virkning som roe- eller rørsukker. Opkaldt efter Chaptal, fransk biokemiker og landbrugsminister (1756-1832), som dog ikke opfandt metoden, men blot videreudviklede den og beskrev den i sine værker om vinproduktion.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 747, Extra Brut

Revue des Vins de France 94 / 100
900,00 kr. Normalpris

Frankrig

2015 Champagne Jacquesson, Terres Rouges Extra Brut 2015, Dizy

Frankrig

2022 Vire Clesse VV, Chaland, Domaine Sainte Barbe

Frankrig

2020 Pinot Noir Champs Blancs, Jean-Etienne Chermette

Robert Parker 87 / 100

Ikke på lager

Frankrig

2021 Vire Clesse VV, Chaland, Domaine Sainte Barbe

Spritnyt
Spritnyt 91 / 100

Frankrig

2021 Fleurie Les Deux Granites, Jean-Etienne Chermette

JamesSuckling 91 / 100
Spritnyt

Frankrig

NV Champagne Jacquesson, Cuvée 746 Extra Brut, Grand Vin, 1,5 l.

Ikke på lager