285,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2020 Morgon Les Micouds, Jean-Etienne Chermette
Vinstyrke2 ved Kim Bretov | |
Robert Parker | 93 / 100 |
Din VInguide | 90 / 100 |
Spritnyt |
285,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Bæredygtig/Sustainable |
Land | Frankrig |
Distrikt | langlois |
Druesorter | Gamay (100%) |
Alkohol % | 13,5% |
Fyldighed | Middelfyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Korkprop |
Årgang | 2020 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 318220 |
Beskrivelse
Vinen kombinerer finesse og velintegrerede tanniner med en livlig og meget saftig frugt. Den kommer fra det mindste terroir i Morgon ved bunden af Py-skråningen. Druerne kommer fra 50-år gamle vinstokke, der vokser i jord med blå granit. Vinen vinificeres ifgl. traditionelle Beaujolaismetoder med delvis maceration carbonique. Den har fået 6-8 mdrs. lagring. Det er en vin, der passer til mange retter med både lyst og rødt kød. Serveres ved 14-15 grader.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Jean-Etienne Chermette siden 2021. Jean-Etienne Chermette er en ung mand i Beaujolais, som hører til en ny generation af unge vinbønder, der er ved at komme på banen. De eksperimenterer med nye idéer som bl.a. et stigende fokus på at få de unikke forskelle i de lokale terroirs frem i vinen - vinificering med naturlig gær og ingen chaptalisering - og fokus på økologi og bæredygtighed.
Jean-Etienne kommer fra familien Chermette, hvis historie indenfor vinavl går flere hundrede år tilbage. Efter endt uddannelse inden for både ønologi, international handel og marketing kombineret med arbejdserfaring fra flere vindistrikter i både Frankrig og udlandet, begyndte Jean-Etienne at arbejde på familievingården i 2017.
I 2018 besluttede han sig for at lave sin egen vinserie med sit eget navn og egen stil. Jean-Etiennes higen efter yderligere diversitet og specialisering førte ham til at skabe sin egen vinserie, hvor han kan introducere andre terroirs og vine, end dem hans familie laver. Hans filosofi er at skabe vine så naturligt som muligt med respekt for de lokale terroirs og for at få så frugtige og delikate vine som muligt. Alle Jean-Etiennes vine er certificeret bæredygtige.
"I practice a winemaking process as natural as possible and respectful of the terroir to obtain wines with fruit and delicacy." siger Jean Etienne Chermette.
Familievingården ligger i den sydlige del af Beaujolais og hed oprindeligt Vissoux. Jean-Etiennes far, Pierre-Marie, blev i 1980'erne kendt for sin Beaujolais Cuvée Traditionelle Vieilles Vignes. Vinen blev fremstillet i hht. oprindelige Beaujolais traditioner: Den var ikke chaptaliseret, og der blev ikke tilsat gær. Vinen grundlagde den stil, som huset i dag er kendt for. Fra midten af 1990'erne udbyggede Pierre-Marie vingården ved bl.a. at købe marker i Beaujolais Cru'erne Fleurie og Moulin-à-Vent og sidenhen også i Brouilly.
Allerede i 2000 introducerede Pierre-Marie bæredygtige principper i både mark og kælder for at fremhæve terroiret i vinene. Huset var nu ikke længere et lokalt foretagende, og i 2018 ændrede familien navnet på huset til Domaines Chermette for at signalere de mange appellationer, terroirs, produktserier samt mænd og kvinder, der er med til at skabe Chermette stilen.
Til Beaujolais vinene anvender Jean-Etienne de traditionelle Beaujolais-principper i kælderen med delvis maceration carbonique (kulsyre maceration). De hele klaser af vindruer kommes på tank. Efter to dages maceration omrøres mosten 10 min. hver morgen og aften, mens tanken er åben og mosten får frisk luft. Juicen i bunden pumpes over toppen af mosten. macerations-tiden er 5 dage for Beaujolais og 9 dage for Cru'erne. Når den alkoholiske gæring er færdig, bliver druerne presset i en pneumatisk presse.
Vinen afslutter sin alkoholiske og malolaktiske gæring i tanke eller fade, afhængig af den specifikke vin. Denne fremstillingsmetode med hele klaser og pumpe-over-mosten giver struktur, farve og frugt til vinen og meget bløde tanniner.
Pinot Noir druerne får 8-9 dages maceration i beton-tanke med 10 min. luft hver morgen og aften. Mod afslutningen af macerationen, bliver toppen af mosten skubbet én gang i 2-3 dage for at give mere farve og struktur. Den alkoholiske og malolaktiske gæring sker med 15% i egefade og 85% i ståltanke for at kombinere en vin med struktur fra egens garvesyre og frisk frugt fra vinen på stål.
Morgon er kendt for sine marker på skråningerne af Côte du Py. Lieux-dits inkluderer Les Micouds, Aux Charmes, La Côte du Py, Les Grands Cras, Corcelette, Bellevue og Douby. Vinene fra Morgon er kendte for at have en kødfuld frugtkarakter og solid rygrad, og de lagrer typisk godt.
Vinstyrke2 ved Kim Bretov
Fin friskhed og blød, mørk frugt. Det er, hvad du får, når du skænker denne morgon i glasset og snuser ind. Aromaer af blomme, boysenbær og dugvåd skovbund strømmer dig i møde, og når du smager vinen, vil du opleve endnu mere blødhed kombineret med moden bærfrugt og en fint balanceret syre. Vinen har knap så meget længde, og jeg savner noget mere morgon-power med jordede noter og et lille tannin-kick. Det hele bliver lidt for rundt og pænt. Jeg har svært ved at se gemmepotentialet i denne 2020'er.
Robert Parker
Notes of cherries, cassis, sweet soil tones and spices introduce Chermette's 2020 Morgon Les Micauds, a medium to full-bodied, layered and lively wine built around powdery tannins and succulent acids. Deep and sapid, it's an elegant rendition of this rich vintage. This is another fine vintage for the young Jean-Étienne Chermette, who is producing a range of wines under his own label in addition to those bottled for Domaine des Vissoux (Pierre-Marie Chermette), also reviewed in this report. Chermette brings the same seriousness to both projects, and these new releases are once again warmly recommended.
Din VInguide
Fremragende. Syntetiske røde frugter i næsen samt blandt andet banan og rosmarin. Syre og frugt hænger godt sammen.
Spritnyt
Syntetiske røde frugter i næsen samt blandt andet banan og rosmarin. Syre og frugt hænger godt sammen.
Spritnyt
Syntetiske røde frugter i næsen samt blandt andet banan og rosmarin. Syre og frugt hænger godt sammen.
Relaterede produkter
ycnw78gjd9r
ofhnyzuvmg5xlt2884d8yibbr5sbnyv
1vge4p8tzxedl6zlsgnw0c
DKK 000,00
DKK 000,00
ke3hhmw09a
5rkbewjp8q2mup0szg0ukiul7k4tmlsz
k7hcklj1gnek4peecurt
DKK 000,00
DKK 000,00
pqod8bwf93g
vp69zi04acj83eyyiijx3h67h6gcqo5j4
7znhakxsh5kkizntgjzpgr
DKK 000,00
DKK 000,00
0acnrgijje1
5r5xlhsz33u8s5zini83gwexoxuw9fv54
00lhql706obv08gpfjfvn19h
DKK 000,00
DKK 000,00
c31ojg9lmxv
1ugqxvq55qfjtwf6blbhoohlskjhcg1zod
tfqdd5k2v2hcwluf45lr5
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
klcqwpblzs
x3iwwemgqslezr2ybv0turjwnjrh9662r
v5r8ck97luqcy7mflo4nm
DKK 000,00
DKK 000,00
44vxwbfgyic
vxoojnvzuygqxoz65m50ndrgbte49w8gn
bdyyp8pxexurhg5wt76qpo
DKK 000,00
DKK 000,00
ct9snx4b3n8
kbw83mk2bvrm35p88unosm924z6pmpat
lhubsv8ma2so8jaydor4
DKK 000,00
DKK 000,00
bx8squk4c3i
pqx6a6cqv6ng2ub9jgj9b8y2vtewgjghs
oji9a7waokf1c1c8pzhh
DKK 000,00
DKK 000,00
ovri17f51w
mlqasetk1trnuetp47v6j9h8l118pw2
dr13do54vz4cw93uk88gav
DKK 000,00
DKK 000,00