This website requires JavaScript.

Colheita

Colheita, udtales culjeta  = høstår på portugisisk. Kaldes også årgangstawny, da den er fadlagret i flere år, ligesom andre tawny’er uden bestemt årgang. Colheita skal lagres mindst syv år på store fade, og aftapningsåret skal stå på bagetiketten. Den er drikkeklar, når den er tappet, og udvikler sig ikke videre. Den ret korte prop viser, at den ikke er beregnet til langtidslagring efter tapning. Ved helst kølig og mørk opbevaring holder den dog fint uåbnet i adskillige år uden at miste sine kvaliteter; de yngre udgaver endnu længere end de ældre. Da vinen, i modsætning til vintageport, er vant til luftkontakt under sin udvikling, kan den nydes åben i længere tid, især hvis den opbevares koldt efter åbning. En måned kan være en tommelfingerregel. De finere nuancer i de ældste vine vil efterhånden tabe noget; det kan efterprøves ved at sammenligne det sidste af en længe åben flaske med det første af en ny. Da det er en druespritforstærket vin med høj sødmegrad, bliver den ikke dårlig eller sur som en almindelig vin, men mere tam i udtrykket, hvis man lader den stå åben meget længe.

Relaterede produkter

Portugal

2006 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20

Portugal

2017 Krohn LB Vintage Port 2017, Late Bottled in 2022

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 93 / 100
Spritnyt

Portugal

2010 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Din VInguide 90 / 100
Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20

Portugal

2005 Krohn Colheita Port, Wiese & Krohn

Jyllands Posten
Jyllands Posten 92 / 100

Ikke på lager