Ultratæt farve: Med mindre end 1 cm. i glasset kan man ikke ane et stykke hvidt papir bagved. Med nogen luft viser næsen rosiner, brændte figner, blomme og ristet hasselnød. Sødmen i den tætte frugt afbalanceres af en solid kant af garvesyre, som dog aldrig tager magten fra den massive frugt. Alkohol bemærkes næppe, og en saftig friskhed spiller med i den lange eftersmag. At 2017 er et stort vintage-år, fornemmes her.
Den er klar til at løfte kraftige -gerne blå- oste og søde desserter med mørk frugt og chokolade til et højere niveau, men har også en lang historik for at udvikle sig i flasken i mange år. Som ung holder den åbnet stilen fint mindst et par måneder, længst i køleskab.
2017 havde et tørt og ret køligt forår med fin frugtsætning og blomstring først i maj. I maj og juni kom varmen og gav et fint og regelmæssigt farveskifte i druerne over midten af juni. Juli var meget varm, men august mere moderat, og nætterne var kølige, så syreniveauet blev holdt oppe og tørkestress stort set undgået. Lidt velgørende regn tidligt i september gav det sidste til en høst af meget koncentreret, tykskaldet frugt med et lille udbytte. Et vintage-år for mange huse.
Krohn har været mest kendt for deres "tawny-vine" i særklasse men har lavet "vintage port" i små mængder siden 1927. Druerne til vintage vinene kommer nu fra den fremragende beliggende vingård "Quinta do Retiro Novo", som huset erhvervede i 1989.
Historisk set er Krohn nok det største kvalitetsaftryk, nordmænd har haft indenfor vin. Huset blev grundlagt i Portugal i 1865 af Theodor Wiese, der havde solgt klipfisk til portugiserne, og hans fætter Dankert Krohn, som blev lokket med til Porto. Wiese tog tilbage til Norge i 1875 og solgte portvinen til stadig flere nordeuropæiske markeder. Krohn forblev i Portugal, og efter hans død i 1906 kom portugisiske Edmundo Carneiro ind i firmaet og overtog i 30'erne alle aktier. Huset forblev i Carneiro-familiens eje, indtil Flatgate Partnership overtog i 2013.
I 2023 kom Krohn tilbage på portugisiske hænder, da de kom under WineStone-gruppen, som er sit eget forretningsområde under José de Mello, der er en af Portugals største konglomerater. WineStones fokus ligger på at fremme vinmarkedet i Portugals Douro- og Vinho Verde-regioner.
Late Bottled Vintage / LBV er portvin fra én årgang, som har dennes- og producentens karakteristika. I modsætning til Vintage Port ligger vinen på fad i 4-4½ år før tapning (late bottled). Det er stadig en meget mørk, intenst frugtig vin, men med den længere tid på fad er en større del af det massive garvesyreindhold i den unge vin udfældet i fadet inden tapningen. Vinen er i princippet drikkeklar, når den kommer på flaske, og der er ikke nær så meget bundfald, men næsten alle bedre LBV'er vil vinde yderligere ved fortsat lagring. Den tåler at være åben meget bedre end Vintage Port, men toppen af kvaliteterne mistes trods alt hurtigere end i en fadlagret Colheita Port.