This website requires JavaScript.

Degorgering

Fransk udtryk for den måde, hvor Champagne eller anden mousserende klares ved fjerne kapslen, så bundfaldet -som ligger frosset lige under kapslen- skydes ud som projektil. Inden da har vinen bundfældet sig, så rester fra andengæringen er samlet ved kapslen. Flaskehalsen med bundfald fryses, ofte i frossen saltopløsning. Kapslen fjernes og grundet det stærke tryk skydes det frosne bundfald ud som en kugle. Denne proces er i dag oftest maskinel, men af og til kan man stadig se den gjort “à la volée”, ved håndkraft. Flasken fyldes op med “liqieur d’expedtion”, vin og sukker (rørsukker), som udgør vinens dosage, og herefter undergår vinen en andengæring i flasken og får hermed sit brus.

Relaterede produkter

Frankrig

NV Crémant de Bourgogne Victorine de Chastenay, Blanc de Blancs Brut, Caves des Hautes Côtes

AltOmVin.dk
Vinavisen

Frankrig

Crémant de Bourgogne Rosé, Pinot Noir, Victorine de Chastenay, Caves des Hautes Côtes

Ikke på lager

Frankrig

NV Crémant de Loire Brut d'Enfer, Bonnigal-Bodet, Loire

Spritnyt
Spritnyt 90 / 100

Italien

2015 Augusto Spumante, Tenuta Corte Giacobbe by Dal Cero family

400,00 kr. Normalpris