Spanien
Epineuil
Lille malerisk landsby i det nordlige Bourgogne 180 km sydøst for Paris. Ligger lidt øst for Chablis lidt uden for Tonnerre. Her laves Bourgogne, mest rød (med lidt rosé) på Pinot Noir fra godt 75 hektar reelt en skråning vendt sydvest. Vinen kan sælges som Bourgogne med efternavnet Épineuil. Årligt 300.000-400.000 flasker. Hele området omkring Chablis var op gennem historien en vigtig del af Bourgogne. En kombination af jernbanen -der kunne føre billig vin fra Languedoc til storbyens tørstige industriarbejdere- og vinlusen Phylloxera tog livet af området -foruden at to verdenskrige drænede området for unge, som også foretrak et let arbejde i storbyen frem for det hårde arbedje på skråninger, som desuden ofte blev ramt af frost. André Durand, en engelsk-lærer i Épineuil startede renæssancen ved at overtale pengestærke vinfolk fra nær og fjern -fra Paris til Châteauneuf du Pape- i at plante vin i Épineuil. I 1980erne var Henri Nallet fra Tonnerre landbrugsminister og fik sat gang i opdyrkningen af den fine sydvestvendte skråning over Épineuil. Mest kendte dyrker er Michaut, men de bedste vine i dag komemr nok fra det lille domænet Olivier Wartel.