Spanien
Fisk, vin til fisk
Fisk kan være mager og mere eller mindre kraftig i smagen -og valg af vin afhænger her, som i alt andet, i høj grad af smagsfylden i retten som helhed. Tilberedningen vil normalt afhænge af, hvilken fisk man står med i hånden. Arten af fisken bestemmer tilberedningen. Faktisk er det næsten kun laks, der kan smager godt stort set uanset, hvordan den tilberedes: rå, marineret, røget, stegt, ovnbagt, pocheret, kogt. Tilberedningsformen fremhæver en struktur og en smag i fisken, som er det allerførste, man lægger mærke til. Stegning og ovnbagning bevarer i forskelligt omfang fiskens saftighed og fremhæver dens smag, mens pochering og kogning trækker saft og smag ud i lage og sauce. Til stegte fisk, som er fede, kan man undertiden bruge rødvin, men det er mere sikkert at vælge hvidvin uden for megen syre . Bemærk også at, at mange stegeretter ledsages af forholdsvis lette saucer. Læs mere om vin og mad her!