Spanien
Fjerkræ, vin og
Den perfekte vin afhænger både af typen på fjerkræ samt af tilberedningen. Man kan groft sagt skelne mellem dels fede svømmefugle som ænder og gæs, både tamme og vilde, og mere magre hønsefugle som vagtler, poussiner, kyllinger, poularder, kalkuner, duer, agerhøns, perlehøns, fasaner osv. på den anden. Til mere fede fugle vil man ofte vælge en kraftigere sauce -og det kræver en kraftigere, måske mere tanninholdig, rødvin (eksempelvis ung Bordeaux el. Languedoc -eller en med mere alder fra eksempelvis Rhône . Til gåse- eller andestegen juleaften (rødkål er enhver vins fjende, pga. eddike, fuldstændig ligesom salatdressinger) bør man servere enten en meget kraftig vin ( Ripasso , Amarone , ung Rhône, ung spansk vin) eller en meget frugtrig ung vin fra eksempelvis Beaujolais eller Piemonte (ung ikke-fadlagret Barbera ). I de mere magre fugle kan saucen være lettere, og det giver mulighed for mere delikate vine som Bordeaux, Beaujolais, yngre Bourgogne eller måske endog en moden hvidvin i den fyldigere kaliber (eksempelvis Chardonnay -basserede vine, gerne en af de store fra Bourgogne: Meursault, Puligny-Montrachet, Chablis Premier Cru / Grand Cru ; men der er gode køb at gøre i Sydafrika ). .