Spanien
Grønsager, vin til
Grønsager kan være en selvstændig ret eller tilbehør til f.eks. kød, hvor hovedretten ofte vil bestemme vinen. Når vinen skal afstemmes efter grønsagerne, er det graden og arten af tilberedningen man skal gå efter. Det gælder uanset om du vælger rød hvid eller rosé… Alle tre kan i reglen bruges. Jo mere rå eller mindre kogt det grønne er, jo friskere og lettere vin -f.eks. rosé eller ung, kølig rød (eksempelvis Barbera fra Piemonte eller Beaujolais ). Jo mere tilberedt og krydret grøntsagerne er, jo kraftigere vin. Til grønsagstærter vil en hvidvin på Pinot Gris (fra eksempelvis Alsace eller Argentina ) være et godt valg. Til salater vil en frisk hvidvin (f.eks. ung Sauvignon Blanc, fra Loire eller New Zealand , eller ung Riesling fra Alsace) være fin. Der skal en vis frugtsyre til at matche en olie/eddikedressing. Læs mere om mad og vin her!