500,00 kr. | Pr. Stk. |
Gå tilbage
Gå tilbage
Gå tilbage
2018 The Dead Arm Shiraz, d'Arenberg, McLaren Vale
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
JamesSuckling | 96 / 100 |
Vinous | 93 / 100 |
WineSpectator | 91 / 100 |
Halliday | 92 / 100 |
500,00 kr. | Pr. Stk. |
Produktinformation
Name | Value |
---|---|
Vintype | Rødvin |
Dyrkningsmetode | Traditionel |
Land | Australien |
Distrikt | McLaren Vale |
Druesorter | Syrah/Shiraz (100%) |
Alkohol % | 14,5% |
Fyldighed | Meget fyldig |
Tørhedsgrad | Tør |
Lukkemetode | Skruelåg |
Årgang | 2018 |
Flaskestørrelse | Helflaske, 0,75 liter |
Varenummer | 171918 |
Beskrivelse
En af d'Arenbergs ikonvine og et flagskib for huset. Vinen er kendt for sin enorme frugtintensitet og kompleksitet uden den plumpe overvægter-fornemmelse, man kan være ude for i andre stærke Shirazvine fra Australien. Blåbær, blomme, lakrids, krydderurter, et strejf af jordbund og fornemmelse af knuste sten i eftersmagen. Faste, finkornede tanniner og spillende frugtsyre. Som helt ung er karaffel obligatorisk!
Dead Arm har navn efter Eutypa Lata, en særlig svampesygdom, som har ramt en del af d'Arenbergs Shiraz. Svampen dræber den ene af vinstokkens to arme, men den anden overlever og leverer naturligt nok kun halvt så mange druer. Hvor andre graver vinstokken op, lader d'Arenberg den blive, og de tilbageblevne druer får ekstra koncentration.
De enkelte parceller høstes ved optimal modenhed og vinificeres hver for sig med fodtrædning af druerne i løbet af gæringen, som, efter kurvepresning, fortsætter i egefade med gæringsresterne i 18 mdr.; både nye- og brugte franske fade. Vinen omstikkes ikke, før den er færdig. Ingen klaring og filtrering. Kan gemmes 15 - 20 år under gode forhold.
d'Arenberg fortæller om 2018 The dead Arm:
"A wine that will live forever. The Dead Arm Shiraz has been featured as number 34 in the @wine_ark's 50 Most Collected Wines of Australia 2023. The article explores what Australian wine collectors are storing in their cellars. Powerful, complex and concentrated. Since its first release in 1993, The Dead Arm Shiraz has received thousands of accolades from wine critics and judges all over the world."
Erik Sørensen Vin har arbejdet med d'Arenberg siden 1998. Vingården blev stiftet i 1912 af Joseph Osborn, som solgte sin stald af væddeløbsheste og brugte pengene til at købe en vingård. Den mest kendte hest ved navn Footbolt har lagt navn til en af husets mest kendte vine af samme navn, som stadig laves i dag. På samme måde har alle d'Arenbergs vine en sjov historie bag deres utraditionelle navne, og huset arbejder da også under mottoet “The Art of Being Different”. I dag er 4. generation, Chester Osborn, ejer og vinmager.
d’Arenberg ligger i McLaren Vale - det mest kendte vinområde i Australien ca. 35 kilometer syd for Adelaide, der er hovedbyen i South Australia.
Kvalitetsniveauet i d'Arenbergs vine er høj, og du får meget for pengene. Ca. halvdelen af domænets marker er beplantet med Shiraz, men huset eksperimenterer og prøver sig hele tiden frem med nye druesorter. Alt i alt har de 33 forskellige druetyper rundt omkring domainet og har, udover mere velkendte druer, også druer som Verdelho, Graciano og de nok endnu mere ukendte Tinta Cao samt Souzao. Fra årgang 2018 er alle d'Arenbergs egne marker og kælder certificeret økologisk som minimum, og nogle endda biodynamiske.
Chester har ført vingården til den absolutte top i Australien. Både huset og Chester høster konstant stribevis af flotte anmeldelser og udnævnelser i internationale medier. I 2024 er d’Arenberg med på virksomheden William Reeds Top 50 liste over de 50 bedste ”vinmarker” i verden baseret på vingårdens vinmarker, terroir, besøgscenter, smagninger mv., som er vurderet af en række eksperter over hele verden. Derudover har d'Arenberg flere gange været listet blandt Wine & Spirits Magazine Top 100 wineries. I 2018 vandt d'Arenberg yderligere trofæ for at være "Most distinctive brand of the year" ved Australian Drinks Awards. Vingården blev ligeledes listet på "Top 100 companies" i Business SA Index, og Chester blev i 2018 nævnt som en af South Australias 100 mest indflydelsesrige personer af mediet The Advertiser.
I 2015 åbnede d'Arenberg et kæmpe gastronomisk og kulturelt oplevelsescenter, "The Cube", på ejendommen, og stedet og dets restauranter høster år efter år ligeledes stribevis af store anmeldelser som f.eks. "International Best of Wine Tourism" i Great Wine Capitals Global Network.
JamesSuckling
Quite expressive and exotic, with red plums, blackberries and iodine, as well as dried herbs and nori, quite fragrant spices and currants. The palate has a sleek, dense and long feel, with impressive fruit intensity, delivered in such contained and impressively composed style. This has such length and intensity with a silky texture. Old vines underpin the style here. Drink over the next decade or more.
Vinous
This young, tightly coiled 2018 Shiraz is far from ready to drink. Right now, it is a heady mix of fruit, oak, lavish tar, licorice and warm slate aromas wrapped up in a thick blanket of coconut oak. That impressive flavor intensity is well supported by weighty tannins through a seriously long finish. Bold and embryonic, this needs at least ten years, if not more, to flower.
WineSpectator
Dense, with toothsome tannins that add a firm background to tangy blackberry and blueberry flavors, with notes of crushed rock and fresh earth, spices, tobacco and toasted cedar. Firming finish, where strong laurel bay leaf and sage accents linger.
Halliday
Once the top of the tree. Today, usurped by a slew of single-vineyard offerings, at least in terms of price. Crushed black rock, licorice straps, clove and boysenberry. The tannins, more resolved than in past experiences. Fresher and less forced, too. Bravo! Forceful, to be sure. This is a wine with a future, for those who like warm-climate, powerful Australian shiraz.
WineEnthusiast
Rich, heady aromas of mint, mocha, ground pepper, plum and black currant preserves lead to an equally powerful, dense palate that's wound in muscular, dusty tannins. This is a massive wine now, but everything is in place for it to go the distance - a decade, at least. Old Bridge Cellars. Cellar Selection.
Relaterede produkter
ddhtpg49ut
vo1cbn6jtmjf2snof0nsr7npho75stz2
47kl4pab0ln2nu9251r78k
DKK 000,00
DKK 000,00
o6af7de679
901ooiglkpv5cf6db6lzxhljptabzele
6pdvybl8xlloxtvl3tzis
DKK 000,00
DKK 000,00
qvkgfq8wt4
8cwqt0d0od3t5hyml54cfh3x1m5gf7sc
70wkdsve7grc31vn4zbx97
DKK 000,00
DKK 000,00
g4ntc04kafv
ph2yimpyr6hcus58htiyniipqybkmyk9
5kmn25znyk7a33s077xk
DKK 000,00
DKK 000,00
acvy9op2iu6
6w40ism2whfciwpyvvm52lbadrlurs7
zjml3un52h6p0zf1lqh92
DKK 000,00
DKK 000,00
Produkter fra samme producent
dwcp2jipqwo
4rwjiptid0txkee3jwm9rbea2fvo1hze
3v3nno2eo5760w1v3ue2f
DKK 000,00
DKK 000,00
nr40uwinzyl
g2kwrmyruskkjmhxqmyrced8va01vhai
wsobgetescrglk5sfl8gc
DKK 000,00
DKK 000,00
o0vzvqj0yue
hy0u0ao6kf6j5qtw8444zd2txrek85uf
58pv8r3s3zhqcoq4ggxpc
DKK 000,00
DKK 000,00
s0ddbebqd
nhl6rykyoikwn9ohihlfov75fu7y38
uazrq65h4bp9bdpaybtkep
DKK 000,00
DKK 000,00
50vb47el5ic
mismsgj7n9sqfla445dfcubazr255c3g
iz9lqevb0pinsft4cnqd
DKK 000,00
DKK 000,00