This website requires JavaScript.

Piemonte

Piemonte ligger i det nordvestlige Italien ved foden af de franske og schweiziske alper (navnet Piemonte betyder “ved foden af bjerget”). Det er en af Italiens bedst kendte vinregioner med ikke færre end 59 DOC og DOCG appellationer og er hjemsted for de kendte vine Barolo og Barbaresco på Nebbiolodruen. Andre kendte druer i Piemonte er Barbera og Dolcetto.
 
Regionen ligger mellem de kolde alper og det varme Middelhav og er præget af kolde vintre og varme tørre somre og – ikke mindst – den kendte efterårs morgentåge, der ligger som tæppe i dalen hen over området. Den bliver brændt væk af solen i løbet af dagen og hjælper med modningen af Nebbiolodruen (ordet “nebbia” betyder tåge).
 
Barolo siges at være “vinens konge og kongernes vin”. Det er en stor og tanninrig vin med meget bouquet – blomme, tobak, krydderier – og en vin som ofte kræver 5-10 år eller mere på flaske. Vinen er bedst sammen med mad – gerne kraftig og proteinrig mad.
 
Barbera er den mest udbredte drue i Piemonte og giver en vin med masser af saft og duft og smag af mørke kirsebær og tørre krydderier. Den har en god fylde og et godt syreindhold, som dog ikke skal forveksles med garvesyre (dvs. tanniner), og vinen fungerer derfor godt til lettere retter, lyst kød og pizza og pasta.
 
Dolcetto er let og frugtrig og kaldes “Italiens Beaujolais”. Direkte oversat betyder navnet ”den lille søde”, hvilket ikke kunne være mere misvisende, da druen hverken er lille eller sød! Den har god smag af krydderier, ikke meget syre men en god portion tørre tanniner. Den skal drikkes ung og er kendt for at være Piemonteborgernes hverdagsvin.
 
Piemonte er også hjemsted for de mousserende Asti-vine. Der findes to typer: Asti Spumante, som har et højere tryk og derfor kommer i en Champagne-type-flaske, og den har en alkoholprocent på 6,5 – 9,5%. Moscato d’Asti har et mindre tryk, er blot let perlende og kommer på almindelige flasker. En Moscato d’Asti er ikke så sød som almindelig Asti. Den holder ca. 5,5% alkohol og er yderst velegnet som apéritif.

Relaterede produkter

Italien

2022 Moscato d'Asti, La Gatta, Estate, Terre da Vino, Barolo

Italien

Smagekasse Piemonte Rundt - Barolo, Barbaresco, Langhe Nebbiolo, Barbera mm.

1.535,00 kr. Normalpris