Frankrig
Saussignac
Ganske lille område i Bergerac øst for Bordeaux , som har fået fint ry for sin ædelsøde hvidvin, som kan ligne Sauternes . Området dækker 4 kommuner , hvoraf knap 2000 hektar er dækket af vin. Det meste bruges dog til rød og hvid Bergerac, da produktionen af Saussignac (med AOP siden 1982) er på mindre end 100.000 fl/år. Druerne er de samme som, Semillon, Sauvignon og Muscadelle, som kan suppleres med Ondenc (Pacherenc) og Chenin Blanc . Klimaet er lunt. Om efteråret kan der om morgenen dannes en mild tåge, som fremmer Botrytis ( ædel råddenskab ). Kravene til vinen ligner Monbazillac (og Sauternes), med udbytte maximum 50 hl/ha, mellem 11,5 og 15% alkohol naturligt og minimum 18 g/restsødme. Med én undtagelse -det er IKKE tilladt at tilsætte sukker til mosten under gæringen, hvor vinen i nogle bøger beskrives som mindre sød end Sauternes eller Monbazillac, hvor denne praksis er tilladt. Et par gode domæner som Eyssards leverer små mængder vin, der bestemt ikke står tilbage for Sauternes. Læs mere på http://www.vins-bergerac.fr/en/ aoc /saussignac Eyssards, vinslot i Saussignac.