This website requires JavaScript.

Spumante

Italiensk for mousseux , en vin med tryk på – brus eller bobler. Den færdige vin får en andengæring, der giver vinen sit brus. Italiens Spumante får i reglen sit brus ved Charmat -metoden, der bl.a. bruges til Asti , Moscato d’Asti og de forskellige Prosecco -vine. Årsagen er, at vinene skal drikkes helt unge -og ikke efter det år, som Champagne -metoden kræver. Bruset kan komme i vinen på flere måder. Langt det meste laves efter ” Cuve Close ” eller Charmat-metoden, hvor andengæring sker på tryktank i stedet for på flaske som ved den dyrere Méthode Traditionelle, den klassiske Champagne-metode , som også kaldes Metodo Classico, hvor andengæring sker på den flaske, som vinen tappes på. Den mest enkle – og billigste – metode at fremstille bobler på er ved kulsyretilsætning, som vi kender det fra en sodavand. Det giver store bobler der imidlertid forsvinder meget hurtigt og efterlader en doven vin.

Relaterede produkter

Italien

NV Spumante Brut, Tenuta Corte Giacobbe by Dal Cero family

Din VInguide 88 / 100
Vinstyrke2 ved Kim Bretov 88+ / 100
250,00 kr. Pr. Stk.

Italien

Valsè, Spumante Rosé, Extra Dry, Contarini

Italien

2015 Augusto Spumante, Tenuta Corte Giacobbe by Dal Cero family

400,00 kr. Normalpris

Italien

2018 Asti Monti Furchi spumante DOCG, TerredaVino Barolo

Ikke på lager