Spanien
Table, vin de
Fransk for bordvin . Officielt set den laveste klassifikation af Frankrigs vine, i dag knap 20% af Frankrigs vinhøst på 6 millarder flasker flasker årligt. Der stilles ingen særlige krav til hverken kvalitet eller oprindelse, og vinen er i reglen også ganske ordinær, ofte lavet på højt ydende vinstokke på frugtbar jord i Sydfrankrig . Det meste er rødvin, men hvid og rosé findes også. Vinen har historisk været lavet på druersorter som Aramon (engang Frankrigs mest udbredte druesort, i dag noget mere sjælden), Carignan og Alicante Bouschet, mens hvis ofte laves af Ugni Blanc . Produktionsområde og årgang må ikke anføres på etiket, lige som tappestedet kun må anføres med postnummer, hvis AOC -vin laves i samme by. Den tilsvarende vin er Vino de Mesa ( Spanien ), Vino de Tavola ( Italien ) og Tafelwein ( Tyskland og Østrig ) -samt Table WIne (England).