This website requires JavaScript.
Producent

Pierrick Bouley

Producent fra Bourgogne, Frankrig

Om Pierrick Bouley

Hos Pierrick Bouley er know-how og glæden ved vin gået i arv fra far til søn i seks generationer. Familiens dedikerede arbejde belønnes med priser til vinene og kundernes loyalitet. Huset har hjemme i Volnay – en lille by i hjertet af Côte d’Or – som er berømt for sine særligt fine og elegante vine, der ikke kan undgå at charmere.

Næste generation, Pierrick tog over fra 2018-årgangen. Han har studeret vin i Beaune og Dijon og arbejdet hos Felton Road i Central Otago, der hører til den New Zealandske Pinot Noir elite. Han har været hjemme på domænet siden 2009 og har fra 2014-16 gradvist overtaget hovedansvaret for vinifikationen fra sin far. Han blev “Meilleur Jeune Vigneron” i 2018. Domænet har siden 2009 været drevet efter det øko-lignende koncept “lutte raisonnèe”. Pierrick går videre ad den vej: mængden af svovl er yderligere reduceret, og der bruges kun naturlig gær.

Bouleys parceller strækker sig fra Beaune og Pommard til Volnay, Monthelie og Saint-Romain. Det er en smuk mosaik af terroirs, hvor vinbondens kundskab og arbejde med de unikke “climats” skaber den personlige vin. Vinmarkerne ligger gunstigt placeret i 220-300 meters højde med en optimal mængde af solskinstimer.

Udbyttet holdes nede for at få det bedste frem i druerne: frugt og elegance i Village Appellation vinene og fylde og harmoni i Premier Cru vinene. Al høst foregår i hånden. Generelt afstilkes druerne inden gæringen, der foregår i traditionelle åbne beholdere. Druerne gærer i 10-12 dage eller mere med daglig omrøring. Herefter lagrer vinen ca. 18 måneder i franske egetræsfade. Bouley bruger en kombination af 25% ny eg alt afhængig af vinen.

Pierrick Bouley Pierrick Bouley

Produkter fra Pierrick Bouley

Frankrig

2018 Volnay Clos des Chenes, 1.Cru, Pierrick Bouley

Frankrig

2018 Aloxe Corton, Pierrick Bouley

Frankrig

2019 Aloxe Corton, Pierrick Bouley

Frankrig

2020 Aloxe Corton, Pierrick Bouley

Frankrig

2019 Beaune Clos du bas de Teurons, 1.Cru, Pierrick Bouley

Frankrig

2018 Beaune Clos du bas de Teurons, 1.Cru, Pierrick Bouley

Frankrig

2020 Beaune Clos du bas de Teurons, 1.Cru, Pierrick Bouley

Frankrig

2020 Bourgogne Pinot Noir, Pierrick Bouley

Frankrig

2020 Pommard, Pierrick Bouley

Frankrig

2020 Volnay Clos des Chenes, 1.Cru, Pierrick Bouley

Frankrig

2018 Volnay Robardelles, 1.Cru, Pierrick Bouley

Frankrig

2019 Volnay Robardelles, 1.Cru, Pierrick Bouley