Næsen er cool og frugtrig med en lys tone af friske kirsebær, hindbær og stikkelsbær. Med luft kommer en snert jordbær til. Smagen har god bredde, med en fintsleben, sømløs mundfornemmelse. Krydderurter, tydeligst rosmarin, mild peber, fint syrespil og følelig men diskret tannin. En anelse neutral fadtone, men ren og klar frugt er i fokus. En overbevisende Pinot.
At stilen er sådan, kan ikke undre, da alle druer kommer fra parceller i Volnay, der er kendt for vine med et feminint touch og stor lækkerifaktor. Druerne, fra vinstokke der er mellem 30 - 60 år, håndhøstes og udblødes en uge. Gæringen her tog 20 dage med en daglig remontage /overpumpning og kun en pigéage / nedtrykning af faststoffer i mosten til sidst. Vinen lagrede 12 mdr. i 3.- og 4. års egefade, som er med til at give vinen form, men kun påvirker smagen meget lidt. At proppen er 5 cm. lang og påført druernes høstdato trækker ikke fra kvalitetsindtrykket.
Hos Bouley er know-how og glæden ved vin gået i arv fra far til søn i fem generationer. Familiens dedikerede arbejde belønnes med priser til vinene og kundernes loyalitet. Huset har hjemme i Volnay - en lille by i hjertet af Côte d'Or - som er berømt for sine særligt fine og elegante vine, der ikke kan undgå at charmere.
Siden 2018-årgangen har Pierrick Bouley haft hovedansvaret for vinifikationen i vinkælderen. Han har studeret vin i Beaune og Dijon og arbejdet hos Felton Road i Central Otago, der hører til den New Zealandske Pinot Noir elite. Han blev "Meilleur Jeune Vigneron" i 2018. Domænet har siden 2009 været drevet efter det øko-lignende koncept "lutte raisonnèe". Pierrick går videre ad den vej: mængden af svovl er yderligere reduceret, og der bruges kun naturlig gær.
Bouleys parceller strækker sig fra Beaune og Pommard til Volnay, Monthelie og Saint-Romain. Det er en smuk mosaik af terroirs, hvor vinbondens kundskab og arbejde med de unikke "climats" skaber den personlige vin. Vinmarkerne ligger gunstigt placeret i 220-300 meters højde med en optimal mængde af solskinstimer.
Udbyttet holdes nede for at få det bedste frem i druerne: frugt og elegance i Village Appellation vinene og fylde og harmoni i Premier Cru vinene. Al høst foregår i hånden. Generelt afstilkes druerne inden gæringen, der foregår i traditionelle åbne beholdere. Druerne gærer i 10-12 dage eller mere med daglig omrøring. Herefter lagrer vinen ca. 18 måneder i franske egetræsfade. Bouley bruger en kombination af 25% ny eg alt afhængig af vinen.
Betegnelsen Bourgogne Côte d'Or er en regional Appellation, der er forbeholdt vine på Pinot Noir og Chardonnay fremstillet i en af de 40 landsbyer i Côte de Beaune og Côte de Nuits. Appellationen er designet til at omfatte vine, der kommer fra vinmarker, der ligger under landsbyerne på midtskråningen, men over sletterne, som giver druer til Bourgogne Blanc eller Rouge – dvs. hovedsageligt ved foden af skråningen i udkanten af landsbyernes Appellationer.
Bourgogne Côte d’Or kommer med produktionsregler både mht. beplantningstæthed, høstudbytte og alkoholniveau for at sikre et vist kvalitetsniveau. Niveauet er lige under Villages-Appellationen, og forbrugerne vil opleve en mere specifik terroir-drevet vin, end en Bourgogne Blanc eller Rouge. Nogle producenterne vil endda inkludere druer fra yngre vinstokke, som ikke nødvendigvis ville blive brugt i deres Villages-vine.