Noget af det mest sublime der findes indenfor hvidvin. Meget høj tæthed i frugten. Nøddeagtig, salt duft med østersskal. Karkpræget, mineralsk og kompleks. Rank og præcis eftersmag, der holder en evighed. Vil udvikle sig i mange år. Håndhøst og enkeltdruesortering. Efter langsomt pres og gæring lagrer vinen 12-13 mdr. i egefade, højest 15% nye fade: Elegancen er i højsædet hos Bouchard.
La Cabotte er en lille parcel, der ligger på grænsen mellem appellationerne Montrachet og Chevalier-Montrachet. Den regnes for at være den mest prestigiøse parcel af Chevalier-Montrachet, og derfor vinificerer Bouchard Père & Fils druerne fra denne parcel separat. Vinen har sit navn fra den lille "cabotte" eller "cabot", som i Bourgogne er en lille stenhytte, der ligger på kanten af vinmarkerne, og som vinbønderne tidligere brugte til frokost og til beskyttelse under dårligt vejr. Cabotten på denne parcel ligger stadig i kanten af denne parcel.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af negociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Dette var et vigtigt skridt i deres bestræbelser på at positionere sig som en af de førende producenter i Côte de Beaune. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.
Chevalier-Montrachet ligger i Puligny-Montrachet i den sydlige del af Côte de Beaune. Grand Cru-marken ligger på den øverste del af "Montrachet" og er formet af fire parceller. Kalklaget er meget tyndere og indeholder mere mergel end længere nede i Montrachet. Bouchard Père & Fils har gennem årene opkøbt mere og mere af denne mark, og ejer nu hele 2,33 hektar. Derudover er de den eneste producent i hele Bourgogne, som ejer vinstokke på alle fire parceller.