Forbløffende fyldighed fra vinstokke plantet i 2012. Velsmagende og dyb, men også lys og frisk. Fyldig mundfornemmelse og velafbalanceret i smagen med moden frugt og en nøddeagtig kompleksitet, der slår igennem selv på dette tidlige stadie. Vinen har ligget 10 mdr. på egefade og har fået malolaktisk gæring, som giver den fine balance mellem frugtighed og tyngde med et lille toastet præg fra fadet. Til fisk, skaldyr og lyst kød.
Marken "Les Champes d'Argent", hvor druerne kommer fra, ligger i det sydøstligste hjørne af Vosne-Romanée kommune tæt på Lyon-Dijon jernbanen. Hvidvin fra kommunen er meget sjældent set.
Confuron-Gindre er et lille, ambitiøst Bourgognedomæne. Seks generationer Confuron har haft jord under neglene i Côte de Nuits, de sidste tre med dette domæne, som blev skabt af farfar til den unge Edouard, der i disse år er ved at overtage ansvaret og tegne vinenes stil. Hans far Francois og frue Claudine Gindre har sat deres efternavne på etiketterne fra 1989. Udover Francois' marker i Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges har Claudine Gindre tilført arealer i Gevrey-Chambertin og Bourgogne AOP, så det samlede markareal nu er ca. 11 ha. Domænet har hjemme i Vosne-Romanée på grænsen til Nuits-Saint-Georges.
Francois har i årevis været inspireret af biodynamien og er certificeret med "Agriculture raisonnée" for sin produktion. Den grundlæggende opfattelse er, at arbejdet i marken og sikring af vinstokkenes trivsel og naturlige modstandskraft mod sygdomme er næsten vigtigere end vinifikationen. Profylaktiske metoder, som han kalder det. Det handler bl.a. om omsorg for det mikrobiologiske liv i jorden, ingen kemiske sprøjtemidler samt rigtig beskæring og udtynding under hensyn til månekalenderen.
Sønne Edouard kom tilbage "til rødderne" fra et vinprojekt i Sydafrika i 2015. Fra 2016-årgangen har han arbejdet ved siden af sin far, og han har stille og roligt implementerer sine ideer til yderligere forbedring af vinene. Hans ledestjerner er maksimal klarhed i frugten og størst muligt præg af netop det "lieu dit"/konkrete markområde, druerne har vokset på. Det indbefatter delvis brug af hele klaser i gæringen, mere begrænset "pigeage"/nedtrykning af faststofferne i mosten før- og under gæringen for at mindske overførsel af grønne tanniner til vinen, og en reduceret brug af nye egefade. For yderligere at bringe terroir-præget i vinene i front vil de 2,37 ha. i Vosne-Romanée, som ligger forskellige steder i kommunen, i de kommende årgange blive opdelt i mindre partier vine, der afspejler deres helt konkrete voksested. På xlburgundy's producentoversigt er domænet, som få andre, mærket med "Valeur sûre" / et sikkert valg.
Sideløbende med at føre vinene videre under Confuron-Gindre-navnet, hvor Edouard sætter sit præg på domænets vinene, har Edouard startet en serie af vine under eget navn, Domaine Edouard Confuron, også i Vosne og ved at bruge nogle af vinmarkerne fra familiens ejendom. Under sit eget navn er han fri til at følge sin vision og lave de vine, han selv kan lide, uden begrænsninger. Han begyndte i 2021. Det var ikke det nemmeste år, men det var en spændende begyndelse, der viser interessante vine. Produktionen er stadig meget begrænset.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Confuron-Gindre siden 2018.
Vinene sælges som allokation. Kontakt din sælger for at høre mere.