En spændende glimtende kobberfarvet hvidvin lavet på 100% Sangiovese rødvinsdruen. Vinen kaldes for "Ramato", hvilket er navnet på den specielle vinificeringsmetode, som har rødder tilbage til Italiens nordøstligste vindistrikt. Vinen får sin særlige kobberfarve, ved at mosten macererer (=opblødes) med drueskindet i en periode. Denne måde at vinificere vinen på er en gammel tradition i den tidligere venetianske republik. Nuancen kan variere i alt fra svag pink til mørk orange, alt afhængig af macerationstiden.
Den karakteristiske Ramato dufter af tørret frugt, tropisk frugt og urter. Smagen giver mere tørret frugt og smag af skind og frugt fra stenfrugt.
Hos Mara udblødes Sangiovesedruerne i nogle timer før de nænsomt presses og skind og druekød skilles ad. Vinen gærer langsomt i egetønder i ca. halvanden måned. Herefter har vinen kontakt med bundfaldet og udvikler sig yderligere de næste 15 måneder i franske fade før den lagrer færdig på flaske i yderligere 12 måneder.
Maramato er silkeblød med smukt balanceret syre og en lang eftersmag. Nyd den ung og kølig til tartar, forretter med trøfler, og både stegt og bagt fisk.
Giordano Emendatori grundlagde huset Mara (opkaldt efter sin kone) i år 2000 og fik dermed realiseret sin livsdrøm om at producere fantastisk vin. Valgt faldt på druen Sangiovese, og der gik 5 år, før de kunne plante vinstokkene. Fra begyndelsen lagde huset vægt på de holistiske principper inden for vindyrkning.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Tenuta Mara siden 2017. Tenuta Mara er ikke en almindelig vingård men en kompleks og komplet organisme, som vokser og lever til årstidernes rytmer. Her bliver alle fem sanser vakt. Vingården drives biodynamisk (Demeter certificeret), og arbejdet med vinen kombineres med passionen for musik, kunst og liv og skaber dermed en helhed.
Fra man kommer ind på vingården lægger man mærke til de store kunstværker, som passer harmonisk til stedet. I markerne gror vinen til toner af Mozart; musikkens rytmer er vigtig og regulerer årstiderne og livscyklusen, mener man hos Mara. 7 hektar er plantet med Sangiovese, og det perfekte økosystem inkluderer 700 fuglereder, 50 kasser til flagermuse, 5 ynglesteder til insekter og 3 hestestalde.