En Champagne der har ældet med ynde og med årene har udviklet en fantastisk dybde i smagen. Avize er en landsby, der er synonym med exceptionelle Chardonnay-baserede Champagner. Dens unikke terroir, langvarige tradition for vinfremstilling og Grand Cru-status har alle bidraget til dets enestående ry i vinens verden. Champagnerne fra Avize er kendt for deres renhed, mineralitet og finesse med fokus på at udtrykke den unikke karakter af landsbyens terroir.
Det unikke terroir i Avize spiller en stor rolle i den høje kvalitet. Jorden er kalkholdig, rig på kalksten og mergel, hvilket er idéelt til at give Chardonnay-druerne de nødvendige næringsstoffer og mineraler til at udvikle deres karakteristiske aromaer og smag. Desuden er jordbunden rig på kridt, som er med til at regulere vandtilførslen til vinstokkene og give optimale betingelser for druernes modning. Den sydvendte skråning og en kølig brise fra den nærliggende skov regulerer temperaturen i markerne og giver optimale betingelser for druernes modning. Resultatet er druer, der har en perfekt balance mellem syre og sukker, hvilket er afgørende for at producere Champagner af høj kvalitet. Mens Chardonnay er den primære druesort, der dyrkes i Avize, laver nogle producenter også Champagne fra Pinot Noir og Pinot Meunier, som også dyrkes i de omkringliggende vinmarker.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Champagne d'Hélène siden 2024. Pierre Hugots familie har dyrket vin i Cramant siden 1891. Han er søn af Françoise Le Doeuil og oldebarn af Hélène Wanner. Pierre arbejdede i flere år for nogle velrespekterede domæner i Frankrig, inklusive Comte Liger-Belair, Chavy-Chouet, Jean-Marc Roulot og Vaccelli, inden han vendte hjem til Champagne og overtog ganske få rækker med vinstokke i Champagnes mest ikoniske crus: Cramant, Oiry, Chouilly og Cuis, hvorfra han laver få flasker eksklusiv Champagne. Her var han hurtig til at implementere biodynamiske principper for bedst at kunne udtrykke renheden fra Grand Cru'ernes kalkstensjord, og han går til vindyrkning med samme vision som sine oldeforældre. Han beskærer sent og pløjer ikke dybt. Vinene er udelukkende lavet på Chardonnay, og i kælderen lagrer vinen ekstra længe på bærme. Med Hélène ønsker Pierre at ære sin families arv.