Mørk, kraftig og rigt duftende vin med røde frugter, peber og en chokoladetone fra egefadene i en årgang med ekstra lavt udbytte. Saftig og ret kompleks med godt tanninkorset og lang smag. Glimrende til rødt kød, kraftigt vildt, and, sur-søde retter og modne oste.
Vinen er lavet af to druekloner: den primære giver masser af frugtaroma og saftighed; den anden, som er den mindre del, giver lidt stejlere, koncentrerede druer med mere udpræget tanninstruktur. Begge gror på mager, eroderet granit / kvartsit med lidt ler i to markområder med forskellig soleksponering, som forener den fuldmodne frugt med lidt køligere, mere elegant stil.
En kombination af afstilkede druer og hele klaser udblødes før gæring med vildgær. Afhængigt af gæringens forløb i de enkelte åbne kar justeres temperaturen, og nedtrykning af "hatten"/skind & kerner, eller overpumpning af most fra bunden af karret, bruges for at øge udtræk af smagsstoffer. Malolaktisk/æble-mælkesyregæring sker senere i franske egefade, hvor vinen lagrer videre ca. 14 mdr.
Matetic er pioner i Chile i superområdet San Antonio meget nær Stillehavet, vest for Santiago. Huset blev grundlagt i 1999 af Jorge Matetic, 4. generation af en Kroatisk indvandrerfamilie, der allerede da havde levet af jordbrug og kvægavl i Chile i over 100 år. I den topmoderne vinkælder fra 2004 flyttes vinen kun ved tyngdekraft, og der er tre fadkældre under jorden til lagring i 17-1800 franske egefade. Alt er fra starten tilrettelagt efter brug af økologiske og biodynamiske metoder, og vingården er certificeret biodynamisk. Vingården er valgt som "Winery of the Year" i Wines & Spirits mindst 5 gange.
De 160 ha. ligger i fire områder i San Rosario Valley og den sydligste del af Casablanca Valley nord for; alle under 20 km. fra Stillehavet. Her er nætterne kølige, og svale vinde fra havet når ind, så modningsperioden er lang med god syrebalance i druerne. Jorden er overvejende eroderet granit med højt indhold af kvarts og sand, som tillader vinstokkenes rødder at søge dybt, hvad de bliver nødt til, da det normalt slet ikke regner et halvt år ad gangen.
Huset er certificeret biodynamisk, og alt er tænkt igennem i detaljer i hele produktionen: Der er plantekorridorer blandt vinstokkene, som fremmer insekt- og fugleliv, der kan bekæmpe skadedyr. Ukrudt holdes nede af fjerkræ, får, køer og lamaer. Gødning kommer fra egne dyr, forbedret med den biodynamiske teknik: gødning med kvartssand og urter, lagret i nedgravede kohorn. Drueaffald fra produktionen komposteres og vand, brugt til rengøring af fade ol. i kælderen, renses i bassiner med grus og planter til genbrug.