Et flagskib for Bouchards Père & Fils: Et prestigefyldt monopol og en af domænets ikoniske vine. Krydret og frugtrig i duften med noter af eg fra fadlagringen. Smagen er kompleks og rig med en koncentreret kerne af saftig frugt, saftige syrer, en harmonisk finish med et eget præg og en fantastisk længde.
Druerne høstes i hånden og sorteres efterfølgende ligeledes i hånden. De afstilkes helt eller delvist afhængig af årgang. Druerne udbløder mellem 15-20 dage, og vinen lagrer 12-14 måneder på 225-liters egetræsfade, hvoraf 30-50% er nye.
Navnet på marken, Vigne de L'Enfant Jésus går formodentligt tilbage til 1638, da Anne af Østrig fødte kong Ludvig XIV. Det siges, at Marguerite du Saint-Sacrement, den stiftende karmelit af Domestiques de la famille du Saint Enfant Jesus, forudsagde fødslen af den længe ventede arving til den franske trone. Dronningen, Anne af Østrig, var 37, da hun fødte sit første barn efter fire dødfødsler. For at fejre dette gav kamelitordenen dens mest fremtrædende mark i Beaune navnet "Vigne de L'Enfant Jésus". Da vinmarkerne blev solgt i det 1791, købte Bouchard Père & Fils dette monopol. Det ligger i hjertet af Cru'en Beaune Grèves og anses almindeligvis for at være den bedste del af Beaune Grèves. Monopolet er 3,92 hektar og jorden består hovedsageligt af kalksten, småsten, sand og ler.
Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.