Italien
Østrig
Vigtigt vinland i Nordeuropa præget af køligt kontinentalt klima. Ca. 50.000 ha vin, der giver alt ca. 500 mill. fl/år -omtrent som Chile – med 80% hvidvin. “Nationaldruen” Grüner Veltliner (40% af hvide druer) kan give fyrige, pebrede vine, der på mange områder ligner Sancerre og Sauvignon Blanc, som kun overgås af Riesling , som østrigerne mener, er født i Wachau! En anden udbredt drue med mere dagligt prægetvin er Müller-Thurgau . Desuden 20% rødvin især på Zweigelt. Østrig er den overlevende del af det gamle Østrig- Ungarn , der op gennem historien har været en af Europas supermagter og bl.a. omfattede en stor del af Østeuropa og store dele af Norditalien. De bedste områder for tør hvidvin er Wachau og Krems (foto) – to ganske små nabo-områder langs Donau vest for Wien. Også Wagram tæt på leverer flot vin. Det meste kommer dog fra Weinviertel nordvest for Wien op mod den tjekkiske grænse. Østrig er også kendt for ædelsøde vine som Trockenbeerenauslese og Eiswein , som laves med stort helt ved den lavvandede Neusiedler See (Europas største steppesø) syd for Wien. Her laves også det meste rødvin af lokale Zweigelt og Blaufränkisch samt i mindre omfang Pinot Noir.