Chambertin Clos de Bèze ligger I Gevrey-Chambertin i Côte de Nuits. Det er en af de mest kendte og ældste "clos" i hele Frankrig. Muren omkring marken blev nemlig bygget i det 7. århundrede! Napoleons favoritvin har tårnhøj klasse og kan udvikle sig mindst et kvart århundrede. Hele marken, med mange ejere, har 14,4 ha. i produktion, så vinen er kun de få forundt at smage.
Marken er østvendt med en meget sammensat jordbund af limsten, mergel, ler og mineralske elementer som jern, kalium og fosfor. Munkene vidste, hvad de gjorde, da denne enestående lokation blev udvalgt! Bouchards druer til vinen kommer altid fra samme parcel, som man derfor har det nødvendige indgående kendskab til, selvom Bouchard ikke ejer jorden, druerne vokser på.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Bouchard Père & Fils siden 2006. Bouchard Père et Fils blev stiftet i 1731 og er en af Bourgognes ældste vinproducenter. Den første vinmark blev købt i 1775 af Joseph Bouchard. I dag er Bouchard Père & Fils den største vinmarkejer i Côte d'Or, hvilket betyder, at huset blandt andet råder over 12 hektar Grand Cru-, samt 74 hektar Premier Cru marker.
I 1995 købte Joseph Henriot Bouchard Père & Fils. Han lagde massive ressourcer i at renovere huset fuldstændigt. Vineriet ligger i Savigny-lès-Beaune og er en 3-etagers underjordisk bygning, hvor tyngdekraften sørger for at transportere vinen igennem de forskellige processer i vinifikationen. Der er over 100 gæringskar og en lagringskælder med plads til 4000 egefade næsten 10 m. under jorden – kort og godt et topmoderne vineri, hvor husets mange vine hver især kan udvikle sig og udtrykke det unikke terroir, de kommer fra.
Artémis Domaines, der ejer en portefølje af nøje udvalgte eksklusive vinproducenter, overtog i 2022 Henriot-gruppen og dermed Bouchard Père & Fils. Samtidig traf de en markant beslutning om at stoppe produktionen af negociantvin, hvilket reducerede deres årlige produktion fra 2 mio. flasker til 600.000-700.000 flasker. Dette var et vigtigt skridt i deres bestræbelser på at positionere sig som en af de førende producenter i Côte de Beaune. Frédéric Weber fortsætter som Chefvinmager med Christophe Bouchard som højre hånd med ansvar for markarbejdet.
Husets adelsmærke er, at man - trods det store udvalg - formår at få hver vin til at udtrykke sin særlige oprindelse og karakter på alle niveauer.