Mørk og intens, kødfuld og meget fyldig vin med tanniner, der afslører, at dette vil udvikle sig til en stor, rig og delikat vin - hvis man kan lade den ligge. Eftersmagen er meget lang og dvælende. Gem den gerne i minimum 5 år efter høståret. Hvis du serverer den før, bør den dekanteres i 2 timer før servering. Serveres til kraftige kødretter som timian- og hvidløgskrydret lam eller stegt andebryst.
Druerne kommer fra 25-60 år gamle vinstokke. Hvert parcel både vinificeres og lagrer separat (ca. 18 måneder på eg).
Elegant, floral stil med hindbær, blomme, viol og sorte oliven. Flot vægt i frugten med faste tanniner og lang smag, men friskhed og saftighed savnes ikke. "Den nordlige karakter er godt respekteret", som La Revue du Vin de France udtrykker det. Har balance til lagring.
Server til helstegt skinke med hvidløg, culottesteg og aromatiske oste. Brug karaffel som ung.
Vinstokkene, 25 - 60 år, er gamle nok til at klare den tørre sommer uden stress, men druerne var små, da der blev høstet et par uger tidligere end normalt. Mosten gærer med 20% hele klaser og følsomt udtræk af faststoffer for at bevare syreniveauet; hver parcel for sig, i 15 - 20 dage. Vinen lagrer i en blanding af store fade og brugte barriques i ca. 15 mdr.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Emmanuel Darnaud siden 2006. Den entusiastiske Emmanuel Darnaud producerer polerede, generøse vine på sin vingård i La Roche de Glun, der ligger på en halvø ved Rhône-floden. Han fokuserer på at vise hver parcels individuelle og unikke udtryk.
Emmanuel Darnaud startede som ung hos den velrenommerede Hermitage-dyrker Bernard Faurie, inden han startede for sig selv i 2001 med 1,5 hektar vinstokke Crozes-Hermitage lige syd for den lille by Tain l'Hermitage. År for år har ejendommen erhvervet nye jorder, og i dag har de nu 15 hektar i Crozes-Hermitage, der omfatter 21 parceller i Roche-de Glun lige syd for Tain l'Hermitage, Pont-de-l'Isere området hvor Rhône og Isère bifloden løber sammen, samt i Mercurol øst-sydøst for byen. Alle er præget af meget stenede gletcheraflejringer med højt mineralindhold.
I 2010 tilføjede vingården 1,7 ha i St. Joseph. Parcellet ligger ved Maures lige overfor Crozes-Hermitage, hvor jorden er granit. Herudover ejer Emmanuel også en parcel i Hermitage, som han har arvet fra sin svigerfar, Bernard Faurie.
Emmanuels omhyggelige arbejde i mark og kælder sikrede ham allerede fra starten i 2001 anerkendelse som en talentfuld producent blandt de store i regionen, og hans vine høster ofte stor ros i franske og internationale medier.
Vinifikationen er meget traditionel. Det, der sætter prikken over i'et, er den dybtgående forståelse for- og håndtering af druernes karakter i den konkrete årgang i samspil med vinifikationen. Også bevarelse af områdets grundkarakter er vigtig. I mange anmeldelser af Emmanuel Darnauds vine nævnes det særligt, at de, trods dyb frugtkarakter, har den friskhed og saftighed som viser, at det er Nordrhône.
Helt siden starten har Emmanuel gjort sig umage med at adskille produktionen fra hver jordparcel til vinfremstilling for at holde vægten på hvert terræns subtilitet og levende udtryk. Hans ideal er at finde en perfekt balance, hvilket kræver den største omhu under druehøsten. Jordene bearbejdes, og udbyttet er begrænset. Druerne plukkes manuelt og grupperes efter parcel. Høsten afstilkes delvist og lægges i gæringskar i 15-20 dage. Vinen bringes til en finish i træbeholdere, for det meste fade, men også trækar eller enorme egetræsfade kaldet "demi muids".
Arbejdet på vingården udføres med miljøhensyn for øje. Siden juni 2020 har vingården været certificeret med HVE Haute Valeur Environnementale.