This website requires JavaScript.

Cuvée

Fransk udtryk, der kommer fra cuve (en tank, hvor der fremstilles, blandes eller opbevares vin). En vin, der er tappet fra en sådan tank -som måske indeholder vin af flere druer eller fra flere marker- kaldes ofte “Cuvée” + et fantasinavn. Ordet “Cuvée” er således ikke garanti for nogen form for kvalitet. Cuvée er også betegnelsen for den druemost, der løber fra druerne efter det letteste, første pres. Tête de Cuvée (“Hovedet af cuvée’en”) -kan være den bedste cuvée -og er heller ikke garanti for mere, end leverandøren ønsker. Historisk var det betegnelsen for de bedste vinbjerge i Bourgogne , og -i Sauternes – betegnelsen for den bedste vin. Disse betegnelser bruges dog ikke mere.

Relaterede produkter

Sparkling Tea Lyserød, 0,0 % alkohol, økologisk

Frankrig

Champagne Henriot, Brut Souverain, Reims

JydskeVeskysten
Ekstrabladet 92 / 100

Festkasse - smag før du køber stort - spar 25% på storkøb bagefter

1.005,00 kr. Normalpris

Sparkling Tea Blå, 0,0 % alkohol, økologisk

World Food Innovation

Frankrig

2008 Champagne Henriot, Millésime, Reims

International Wine Challenge 95 / 100
WineEnthusiast 95 / 100

Påskedage på Bernstorffsvej

Frankrig

2017 Coutet, Barsac 1.Cru Classé, Sauternes, 0,375 l.

WineSpectator 95 / 100
WineCellarInsider 94 / 100
325,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

NV Champagne Henriot, Brut Rosé, 1,5 l.