En vin der holder stil og niveau år efter år. Duft præget af stikkelsbær og kirsebær. Letflydende og cremet mundfølelse med saftig, fyldig frugt af blomme og blåbær, krydret med en snert kanel og hvid peber. Tanninerne er der, men godt gemt i frugten. Kan modne op til 7-8 år. Meget alsidig madvin. Grillretter med rødt kød, vildt og svampe er lige til højrebenet, men også gerne fede grillede fisk.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Jeff Carrel siden 2011, og Les Darons blev oprindeligt udviklet i samarbejde med Erik Sørensen Vin. Den opnåede hurtig popularitet både i Danmark og internationalt pga. dens internationale appeal, og den er i dag husets bestseller og et flagskib for Jeff Carrel.
Druerne er 75% Grenache, 20% Syrah og 5% Carignan fra flere forskellige marker i Minervois, Saint-Chinian og Agly dalen, nord for Aude-floden, med jordbund af ler, kalk. Druerne fra Corbières og La Clape, syd for Aude, vokser på gips og sand. De tilføjer hver deres karakter til vinen. Grenache giver fylde, saftighed og sødmefyldt frugt; Carignan krydderimix og rankhed, og Syrah pebertoner og fast struktur. De afstilkede druer udblødes, og der bruges pigéage / nedtrykning af faststofferne i mosten under gæringen. Gæring og stabilisering sker i cementtanke på flere lokale anlæg, og vinen samles på vingården Arcades i Minervois.
"Les Darons" / fædrene, går både på de gamle vinstokke og er en hyldest til forfædrene, der har skabt Languedoc's vinstil, som Jeff Carrel nu videreudvikler.
Jeff Carrel er oprindeligt kemiker fra Paris. Han læste ønologi af interesse, og det fængede ham mere og mere. Han har i mange år lavet vin for andre rundt om i verden og i forskellige franske vinområder; og senere for sig selv med lejet jord eller købte druer og udlånt kælderudstyr i Sydfrankrig; drevet af sin vedholdende ambition og interesse.
Via sit store netværk, både indenfor handel og de efterhånden mange dyrkere, han har arbejdet sammen med, opererer han som en blæksprutte på mange lokaliteter i hele Languedoc-Roussillon området. I 2017 har han endelig kunnet indrette sit eget domicil i en gammel vinkælder fra 1857 i Corbières, med 31 tanke og diverse egefade, men laver stadigvæk mange af sine vine på andre vingårde. Han ser druesorter, jordbunde, lokale klimaforhold og vinifikationsteknikker som et gigantisk puslespil, han kan udnytte til at lave vine i den stil, han kan lide.