Flot modnet Cabernet Sauvignon, fyldig, ivrig og rig i smagen med polerede tanniner. Meget lang smag med en toastet tone i afslutningen. Vinen giver en nærmest intens oplevelse af den varme og tørre sommer, der er langs Middelhavet.
Olmaia på 100% Cabernet Sauvignon hylder den innovative ånd og vision, som Alberto udviste, da han plantede Cabernet Sauvignon på Montalcinos skråninger allerede i 1980'erne. Vinen er en ren fortolkning af Cabernet Sauvignon, og det udtryk druen kan mestre, når den dyrkes i Montalcinos unikke terroir.
Sant'Antimo fik sin egen DOC i 1996. Vinene i denne DOC er lavet på internationale kendte druer som bl.a. Merlot og Cabernet Sauvignon. Druerne skal komme fra et afgrænset område i Montalcino for at vinen må være DOC (i stedet for IGT).
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Col d'Orcia siden 2023. Col d'Orcia er i den grad et Brunello hus. Hele 108 af vingårdens 140 hektar marker er Brunello-designerede marker. I 1973 købte Count Alberto Marone Cinzano den historiske ejendom fra 1890, Col d'Orcia (= Bakke over floden Orcia), hvor der blev dyrket både hvede, tobak, oliven og vin.
Alberto udvidede hurtigt arealet af marker med druer til 70 hektar. Hans søn, Francesco, tog over i 1992 og fortsatte med at udvide arealet af vinmarker, således at vingården i dag har 140 hektar, og vingården nu er den 3. største ejer af Brunello marker i Montalcino. I 2010 begyndte de at konvertere til økologisk dyrkning, og fra 2013 er deres marker certificeret.
Vingården ligger i det karakteristiske bakkede toskanske landskab i den sydlige del af Montalcino med marker op til ca. 450 meters højde. Det er Middelhavsklima med en begrænset mængde regn, hovedsageligt i marts, april, november og december. Jorden er rig på kalk, og de udsættes ikke for frost sent på foråret.
De sydvendte marker og den unikke jord på denne side af Montalcino giver en bemærkelsesværdig struktur og elegance til Brunelloen. En af de bedste marker er Poggio Al Vento, som bruges til husets Riserva med samme navn.
På vingården lægges der vægt på detaljen. Vinstokkene står tæt og giver et lavt udbytte af højkvalitets og højkoncentrerede sunde druer. Druernes modenhed følges nøje og høsten udføres i hånden, og ydermere sorteres druerne på sorteringsbånd, så snart de når vinkælderen. Kælderen er opdateret med state-of-the art teknologi, og lagringskælderen er udstyret med tønder i forskellige størrelser og en kombination af både slovensk og fransk eg.
Col d'Orcia er meget aktiv indenfor forskning og udvikling af Sangiovese-druen. De har et samarbejde med Universitá de Firenze, hvor der bl.a. arbejdes med klonselektion af Sangiovese i Montalcino mhb. på at højne kvaliteten af druen, foruden eksperimenter af beplantningstæthed af vinstokkene, hele deres rodnet samt meget mere.