De klassiske druer Corvina, Rondinella og Molinara indgår i vinen, der er lysende rubinrød i farven med en elegant sprødhed og friskhed med delikat duft af kirsebærblomst og moreller. Det er en klassisk Valpolicella med både blød, livlig frugt, sprælsk syre og mellemfyldig smag. Den er velegnet både som aperitif, til lette retter, evt. med lyst kød, og spaghetti bolognese.
Druerne håndhøstes, afstilkes og mosten udbløder med faststofferne 10-12 dage før gæring. Vinen lagrer derefter 6 mdr. i cementtanke. En ren, oprindelig frugtstil helt fri for trælagring, til at nyde ung.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Dal Cero siden 2017. Augusto Dal Cero grundlagde en vingård i Soave lige øst for Verona i 1934. Han købte et unikt stykke land i kommunen Roncà, der er domineret af to uddøde vulkaner, Crocetta og Calvarina, på grænsen mellem Verona og Vicenza. Jorden er rig på basalt samt grå og sort tuf / hærdet vulkansk aske, og vinmarkerne blev anlagt i terrasser på vulkanernes skråninger op til 450 m.s højde. Soave-vinene laves på den traditionelle drue Garganega.
Valpolicella-vingården, kun få km. fra Soave, er af nyere dato. Vinifikationsfaciliteterne er topmoderne, og det er medlemmerne fra 3. generation af vinfamilien, der står for at lave vinene. De er så dedikerede til Valpolicella-vinene, at de har sat deres signaturer på etiketterne. Markerne ligger på sydvendte skråninger og i terrasser i ca. 300 m.s højde. Nærheden til Gardasøen sikrer et mildt klima, og konstante milde vinde tørrer hurtigt druerne efter nedbør. Jorden er hvid kalksten, sort vulkansk jord og en blanding af de to. Rygraden i vinene er de traditionelle druer Corvina, Rondinella og Molinara.
Vinene fremstilles bæredygtigt efter økologiske principper så naturligt som muligt og uden brug af nogen form for kemikalier. De er ikke certificerede, men husets filosofi er at holde naturen i balance og beskytte organismerne i jorden for at opnå sunde og stærke druer, som giver bedre vin.