This website requires JavaScript.

Bâtard Montrachet

Bâtard-Montrachet er en af de mest prestigefyldte Grand Cru-vinmarker i Bourgogne-regionen i Frankrig. Denne vinmark ligger i Côte de Beaune underregionen og strækker sig over kommunerne Puligny-Montrachet og Chassagne-Montrachet. Bâtard-Montrachet er kendt for at producere nogle af de fineste hvide vine i verden, lavet udelukkende på Chardonnay-druer.

Geografi og Terroir: Bâtard-Montrachet ligger mellem de berømte Grand Cru-vinmarker Le Montrachet og Bienvenues-Bâtard-Montrachet. Vinmarken strækker sig over ca. 11,73 hektar. Jorden er rig på ler og kalksten, hvilket er ideelt for Chardonnay-dyrkning. Det særlige terroir i Bâtard-Montrachet giver vinene deres unikke kombination af rigdom, finesse og mineralitet.

Produktion: Vinene fra Bâtard-Montrachet er udelukkende lavet af Chardonnay-druer. Produktionsteknikkerne varierer fra producent til producent, men de fleste anvender traditionel vinifikation, ofte med gæring og modning på franske egetræsfade (barriques), som kan give vinene en subtil toastet karakter og kompleksitet.

Smagsprofil: Bâtard-Montrachet-vine er kendt for deres imponerende dybde og kompleksitet. De har typisk en rig, fuldkroppet struktur med aromaer og smagsnoter af modne gule frugter (såsom fersken og abrikos), blomster, nødder, honning og smør. Mineraliteten fra terroiret giver en elegant balance og friskhed til vinen, hvilket bidrager til dens lange eftersmag.

Lagringspotentiale: Disse vine har et fremragende lagringspotentiale. Unge Bâtard-Montrachet-vine kan være lidt lukkede og kan have gavn af nogle års flaskelagring for at udvikle deres fulde kompleksitet. De bedste eksemplarer kan lagres i 10-20 år eller mere, hvilket gør dem mere komplekse og harmoniske over tid.

Servering: Bâtard-Montrachet-vine serveres bedst ved en temperatur på omkring 12-14°C. De bør dekanteres, især når de er unge, for at lufte vinen og lade dens aromaer udvikle sig. De passer perfekt til rige retter som hummer, kammuslinger, foie gras, cremede saucer og modne oste.

Bâtard-Montrachet repræsenterer toppen af hvidvinsproduktion i Bourgogne og er en af de mest eftertragtede vine blandt kendere og samlere verden over. Vinens dybde, rigdom og lagringspotentiale gør den til en af de store oplevelser i vinverdenen.

Tilbud

Frankrig

2022 Gigondas Romane Machotte, Pierre Amadieu Cru du Rhône

JamesSuckling 93 / 100
Oldenburgs Vinguide 18,5 / 20
260,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2023 Morillon Blanc, Jeff Carrel

170,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2022 Grenache Noir V.V. Galhaud Pays d'Oc IGP

Vinstyrke2 ved Kim Bretov 88+ / 100
Spritnyt
110,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2015 Champagne Bonnaire, Vintage Blanc de Blancs Brut, Grand Cru Cramant

Spritnyt
Spritnyt 93 / 100
725,00 kr. Normalpris

Frankrig

NV Champagne Bonnaire, Terroirs, Blanc de Blancs, Extra Brut, Grand Cru Cramant

Ekstrabladet 93 / 100
Ekstrabladet
550,00 kr. Normalpris

Frankrig

2024 Colombelle Sélection Blanc, Plaimont, Côtes de Gascogne IGP

80,00 kr. Pr. stk. v. køb af 6
100,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2023 Roulepierre Rouge, Côtes du Rhône, Pierre Amadieu

130,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2019 Château Mayne-Vieil Cuvée Aliénor, Fronsac, Bordeaux

WineEnthusiast 92 / 100
Vinstyrke2 ved Kim Bretov 93+ / 100
225,00 kr. Pr. Stk.

Italien

2019 Brunello di Montalcino, DOCG, Tenuta Celestino Pecci

WineEnthusiast 92 / 100
Din VInguide 94 / 100
500,00 kr. Normalpris

Frankrig

2023 Henri Bonnaud Rosé, Côtes de Provence, Sainte-Victoire, økologisk

190,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2023 Roulepierre Blanc, Côtes du Rhône, Pierre Amadieu

JamesSuckling 91 / 100
130,00 kr. Pr. Stk.

Frankrig

2023 Sancerre Rosé Classique, Hubert Brochard

240,00 kr. Pr. Stk.