Vinen har været konstant i Erik Sørensen Vin's sortiment i årtier. Kvaliteten er enestående stabil. "Cuvée Aliénor" er slottets topvin lavet fra udvalgte gamle Merlotvinstokke. Flot tyngde i frugten, tæt farve, dyb saftig solbæraroma, tobak, tjære og en hilsen fra egefadene.
Vinen har Merlotdruens kødfulde saftighed, hvor der kan findes kirsebær, solbær, multebær og blomme, men også Bordeaux's faste struktur med fintkornede tanniner og en lille snert jordbund. Den laves af druer fra de ældste vinstokke med lille udbytte. En del lagres i nye egefade. Vinens navn er en hyldest til Eleonora, som ægtede Englands kong Henrik (1153), bragte Bordeaux under den engelske krone i 300 år og faktisk ejede vinmarkerne i 1100-tallet.
Erik Sørensen Vin har arbejdet med Ch. Mayne-Vieil siden 1994. Mayne-Vieil ligger højt nord-nordvest for havnebyen Libourne med udsigt ned mod Pomerol. "Det gamle herresæde" /Mayne-Vieil har kældre fra 1600-tallet, og nuværende bygninger er fra 1860. Sèze familien erhvervede ejendommen i 1918, og der er efterhånden tilkøbt parceller, så vinarealet nu er 32 ha. AOP Fronsac og 15 ha. AOP Bordeaux i én blok omkring ejendommen. Fronsac's kommunegrænse går tværs gennem markerne. Bertrand Sèze, der laver vinen, overtog fra sin far i 1980. Plantningerne er næsten udelukkende Merlot, 30 år i gennemsnit.
Alle druesorter høstes fuldt modne. Flot modenhed, tyk drueskind, frugtstil til den let eksotiske side og nogle steder et noget lavt vinsyreniveau præger vinen. Vinen charmerer tidligt, men den har også udviklingspotentiale til at ligge i min. 5 år.
Fronsac ligger højt og smukt med bølgende bakker lige vest for Pomerol, ned mod Gironde floden og med bifloden Isle mod øst. Distriktet kaldes ikke uberettiget "Girondes Toscana" pga. landskabet. Der er 800 ha. marker i Fronsac og 250 ha. i Canon-Fronsac, som historisk har egen appellation, men der er ingen gennemgående forskel på vinene, og reglerne for dem er helt ens.
Jordbunden er stort set overalt lerblandet sand og grus over limsten og sandsten; meget mere homogent end i Saint Emilion og Pomerol. Merlot dominerer, bakket op af Cabernet Franc og Cabernet Sauvignon, som dyrkes af ca. 150 producenter. Vinene har historisk haft større ry end de nu berømte og dyre naboer. Den kendte vinskribent Henri Enjalbert kaldte distriktet "den historiske vugge for stor Bordeaux".
Søger man vine, der yder bedre end deres prisniveau, sammenlignet med St. Emilion og Pomerol, er det indlysende at søge her.